Ντούλες: Η Αλβανία στο στρατόπεδο της ελευθερίας και όχι του αυταρχικού Ερντογκάν

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2022 14:58 Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2022 17:47 Από: Tachydromos

Την Τετάρτη μιλώντας στην Ολομέλεια του σώματος της Βουλής, στα πλαίσια συζήτησης για τον Προϋπολογισμό 2023, ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες, για άλλη μια φορά κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΚ κ. Έντι Ράμα, για τους τυχοδιωκτικούς προσανατολισμούς της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην υπηρεσία της Τουρκίας και του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταϊπ Ερντογκάν.

Περνώντας αφορμή απ’ την πρόσφατη παρουσία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης του κ. Ράμα, όπου για άλλη μια φορά μετατράπηκε σε συνήγορο της Τουρκίας και του Ερντογκάν, ο κ. Ντούλες κατηγόρησε τον αλβανό Πρωθυπουργό ότι αναπτύσσει ανεύθυνα σχέσεις με αυταρχικούς πολιτικούς ηγέτες και κινείται αντίθετα με όσα το συμφέρον της Αλβανίας προστάζει και η κοινωνία επιθυμεί.

Ήταν ιδιαίτερα καυστικός δεδομένου και του περιβάλλοντος στο οποίο απευθύνεται όταν με παρρησία κατήγγειλε ότι η Τουρκία την οποία ο Έντι Ράμα επιλέγει για στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο της Αλβανίας είναι χώρα που στρατιωτικά κατέχει τμήμα της Κύπρου - κράτους μέλος της ΕΕ. Που μετέτρεψε εκ νέου την Αγία Σοφία σε τζαμί για να ικανοποιήσει θελήσεις όχλων φανατικών ισλαμιστών. Επί το πλείστον δε που κρατά σε φυλακές πολιτικούς, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρηματιών κ.α. Και που για όλα αυτά είναι κατ εξακολούθηση παραβάτης συμβάσεων και πρακτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της διεθνούς κοινότητας και προφανώς της ΕΕ.

Αναφέροντας ότι τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία χώρισαν τα στρατόπεδα πλέον σε αυτό του κόσμου της ελευθερίας και των αυταρχικών ηγετών ο κ. Ντούλες έθεσε το ρητορικό ερώτημα: που θα ανήκει η Αλβανία;

Η παρέμβαση του Προέδρου του ΚΕΑΔ συνεχίστηκε με ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στη χώρα και εστιάζοντας ειδικά στην φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση που καθημερινά εγκλωβίζει όλο και περισσότερους πολίτες ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δαπανά δημόσιους πόρους στην εξυπηρέτηση συμφερόντων αυλικών επιχειρηματιών. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ως περίπτωση διακρίσεων στην κατάρτιση των κρατικών δαπανών και επενδύσεων σε υποδομές περιοχές της ΕΕΜ που δεν έχουν ακόμη υποτιπώδη οδικό δίκτυο πρόσβασης.

Τα ΜΜΕ της Αλβανίας εστίασαν ειδικά στο πρώτο σκέλος της παρέμβασης που σχετίζεται με τους προσανατολισμούς της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης του Σοσιαληστή Έντι Ράμα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon