Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Muhamet Rrumbullaku

Δημοσιεύθηκε: 26/11/2022 19:29 Τελευταία Ενημέρωση: 26/11/2022 19:29 Από: Tachydromos

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Muhamet Rrumbullaku.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε φιλικό κλίμα και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον ομόλογό του για την επιτυχή συνεργασία μεταξύ των δύο Αστυνομιών σε πρόσφατη υπόθεση διασυνοριακού χαρακτήρα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του κοινού στρατηγικού πλαισίου για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος σε διάφορους τομείς όπως της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, αστυνομικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Στη συνάντηση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Υποστράτηγος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου κ. Αρχηγού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάζαρος Γιαννάκης και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ξάνθης.

Την αλβανική αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, κ. Pellumb Seferi, ο Διευθυντής του Τμήματος Συνόρων και Μετανάστευσης κ. Saimir Boshnjaku και η Αστυνομικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα κα Eva Kollobani.

http://www.astynomia.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon