Στη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ο Διευθυντής των Κτηματολογίων της Αλβανία.

Δημοσιεύθηκε: 07/12/2022 14:53 Τελευταία Ενημέρωση: 10/12/2022 17:14 Από: Tachydromos

Έχει ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι στην επίσημη συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, ψες Τρίτη στα Τίρανα, συμμετείχε ως μέλος της αντιπροσωπείας της Αλβανικής Κυβέρνησης ο Διευθυντής Κτηματολογίων κ. Α. Λάμαϊ.

Για έναν μη γνώστη των καταστάσεων και λεπτομερειών προφανώς θα δημιουργούσε ερωτήματα. Για όσους όμως έχουν γνώση των πολιτικών που τα Τίρανα έχουν επιλέξει να εφαρμόζουν για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τα μέλη, τις κοινότητες και τις ενορίες της, στο απολύτως ευαίσθητο πεδίο της ακίνητης περιουσίας, ουδεμία απορία προκύπτει.

Ο κ. Έντι Ράμα ασκεί πολιτικές ελέγχου στην απρόσκοπτη εξέλιξη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα πάτρια ιστορικά εδάφη της. Η μη κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των μελών, των εκκλησιών, των μονών, των κοινοτήτων σε στοιχεία της ακίνητης περιουσίας είναι χρήσιμο εργαλείο για την πρόκληση οικονομικής ασφυξίας και την ήπια εκδίωξη απ’ τις ιστορικές εστίες. Στη Χιμάρα το ζήτημα είναι εξόφθαλμο όπως και στους Αγίους Σαράντα. Πλην όμως ενδημεί σε όλη τη γεωγραφία του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η δικαιολογία των αλβανικών αρχών για τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις υφαρπαγής γαιών – ειδικά αυτών με δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης – είναι αυτή της έλλειψης αξιόπιστων τίτλων απόδειξης και τεκμηρίωσης συν των δεικτών διαφθοράς. Και βέβαια ότι κάπως έτσι συμβαίνει σε όλη την Αλβανία!!!

Αλλά ψες προδόθηκαν. Γιατί κουβάλησαν απέναντι ακριβώς απ’ τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, γόνο της γης της Χιμάρας, τον υπαίτιο, εργολάβο και διεκπεραιωτή της όλης αυτής άδικης, παράνομης και άθλιας σε τελευταία ανάλυση καταπίεση της Ελληνικής κοινότητας στην περιοχή; Έχοντας δημιουργήσει κυριολεκτικά ένα κράτος πειρατή – ο Διευθυντής (Αμάντ Ιωσήφ) φέρει πειν της Υπουργού Εξωτερικών (Όλτα Τζάτσκα) όταν ήταν στο Αμύνης, ως συνέταιρος του αδελφού του Πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, καταζητείται για εξαπάτηση Ευρωπαίων πολιτών σε εικονικές οικονομικές συναλλαγές σε ποσά πλέον των 2 Δισεκατομμυρίων Ευρώ- απολαμβάνει σαδιστικά την κατάσταση.

Εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ταξίδευε τελικά στη Χιμάρα είχε να δει εκεί πηγαίνοντας στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ακριβώς απέναντι απ’ το Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά, μια καλύβα. Ξύλινη. Είναι των εισπρακτόρων ειδικού τιμήματος υπέρ του κρατικού ταμείου τέλους για να επισκεφθεί κανείς τη Χιμάρα. Ακόμη και όσοι θέλουν σε φίλους να πάνε στο Κάστρο και την γύρω περιοχή πρέπει ή να καταβάλουν το ποσό του εισιτηρίου ή έστω να εξηγήσουν λεπτομερώς που πάνε. Προσβολή προφανώς για την Χιμαριώτικη φιλοξενία. Καθόλου τυχαία ενέργεια. Αλλά η αξιοπρέπεια του Χιμαριώτη με τις λογικές του Ράμα και του Λάμαϊ επιχειρήθηκε ακόμη πιο ουσιαστικά να προσβληθεί. Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος στο Παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκεί κ. Φ. Μπελέρη πρόσφατα, στο Συνέδριο του ΚΕΑΔ στα Τίρανα, ενώ μετείχαν οι οικογενειάρχες σε διαδικασία που υπέδειξε ο Λάμαϊ και οι υπηρεσίες του, δηλώνοντας ως αυθαίρετα κτίσματα αιώνων (!!!) με την προσδοκία να λάβουν τίτλους ιδιοκτησίας του κράτους της Αλβανίας, τίποτε δεν εξελίσσεται. Και δυστυχώς υπήρξε και φωτισμένη καθοδήγηση από ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες να ακολουθηθεί αυτή η εξευτελιστική διαδικασία με το κριτήριο της ιστορικής αλήθειας. Ας φανταστεί κανείς ότι οικίες στις οποίες μαρτυρούνται φιλοξενίες δυτικών όταν οι πρόγονοι του Λάμαϊ βοσκούσαν τα πρόβατα των Οθωμανών αξιωματούχων, δηλώθηκαν προς ικανοποίηση εγωιστικών σχεδιασμών του Ράμα, ως αυθαίρετα που ελπίζουν στο έλεος του για τακτοποίηση. Γι αυτό ο μεταπράτης του Ράμα κ. Λάμαϊ χαμογελούσε ύπουλα απέναντι στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Με την αλβανική νοοτροπία και άλλο τόσο της συμμορίας του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα έχει την αίσθηση ότι θα υποβάλει και ο κ. Δένδιας αίτηση να του παράσχει «χαρτί» για τα αρχοντικά της οικογένειας του στο Βούνο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon