Αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Βασίλη Κάγιο μετείχε στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Βλαχόφωνος Ελληνισμος - Ιστορική πορεία και μελλοντικές προκλήσεις"

Δημοσιεύθηκε: 11/12/2022 17:33 Τελευταία Ενημέρωση: 11/12/2022 17:32 Από: Tachydromos

Αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Βασίλη Κάγιο μετείχε στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Βλαχόφωνος Ελληνισμος - Ιστορική πορεία και μελλοντικές προκλήσεις" που διοργανώθηκε υπο την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Κάγιος έκανε λόγο για όσον αφορά την κατάσταση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τις διαχρονικές προσπάθειες σύνθεσης και κοινής συμπόρευσης με τη συνειστώσα των Ελληνοβλάχων, την προοπτική και τις εξελήξεις για την αντίκρουση προπαγάνδων και παρεμβάσεων σφαιτερισμού.

Η σημασία της διοργάνωσης έγκειται τόσο στον επίκαιρο χαρακτήρα όσο και τους σπουδαίους επιστήμονες και πολιτικούς που κατέθεσαν απόψεις, τεκμήρια και προτάσεις για τη συνέχεια.

Άλλη μια φορά συγχαρητήρια κι ευχαριστήρια για τον κ. Μιχαήλ Μαγειρία, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτονίας για την άψογη διοργάνωση και τη συνεργασία μας.

**πηξή: Δεεεμ-Ομονοια

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon