Το κράτος κάνει πλιάτσικο στην Αλβανία του Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 13/12/2022 08:18 Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2022 23:04 Από: Tachydromos

Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι το κράτος στην Αλβανία μετατρέπεται υπό τη διακυβέρνηση του Έντι Ράμα σε κυνηγό πλιάτσικου, όχι απλά παραβαίνοντας αλλά προκλητικά αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή τάξη. Ο κ. Ράμα τυπικά διατείνεται ότι η Αλβανία θέλει να οικειοποιηθεί ευρωπαϊκές αρχές, αλλά παραβλέπει ότι στην επικράτειά της ζει ο γηγενής Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Toυ Ορφέα Μπέτση

Επίσης, ο κ. Ράμα, που έχει μετατρέψει το αλβανικό κράτος σε καταφύγιου πειρατών, έχει το θράσος να παρεμβαίνει και στην εσωτερική πολιτική ζωή της Ελλάδας και να γίνεται τιμητής προσωπικοτήτων της. Πρόκειται για απύθμενο θράσος, καθότι προέβη σε δηλώσεις παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, συγκρίνοντάς τον με τον Αλέξη Τσίπρα! Ας αναφέρουμε μερικά από τα πλέον απροκάλυπτα πρόσφατα αποδεικτικά.

Από Call Center που ανθούν στην Αλβανία κατά το τελευταίο έτος έχουν εξαπατηθεί πολίτες της ΕΕ (κυρίως Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία). Η συνολική απώλεια της απάτης ανέρχεται σε περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ! Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές διοργάνωσαν επιχείρηση στην Αλβανία για τη σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση. Διαφεύγει, όμως, ο κύριος υπεύθυνος, ο Αμάντ Ιωσήφ, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου της τότε υπουργού Αμύνης (νυν Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων) Όλτα Τζάτσκα. Ο εν λόγω ιδρύει εταιρίες για διαδικτυακής επιχειρηματικές δραστηριότητες και συναλλαγές με τον αδερφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Όλσι Ράμα. Ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές αφήνουν να υπονοείται ότι ενημερώθηκε για την αστυνομική επιχείρηση που ταυτόχρονα εξελισσόταν σε Τίρανα, Σκόπια, Τιφλίδα και Κίεβο και φρόντισε να εξαφανιστεί.

Παραβίαση όλων των κανόνων της ΕΕ

Η Μόνιμη Επιτροπή Επίβλεψης της Συνθήκης της Βέρνης για τις Προστατευόμενες Φυσικές Περιοχές ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών απόφαση της που απαιτεί από την αλβανική κυβέρνηση την άμεση αναβολή του εν εξελίξει σχεδίου κατασκευής αεροδρομίου στον Κόλπο της Αυλώνας και τη λιμνοθάλασσα της Νάρτας σε συνεργασία με την Τουρκία. Ως συνήθως, η κυβέρνηση Ράμα είχε μετά την έναρξη των εργασιών από τουρκική και κοσοβάρικη κοινοπραξία, περιορίσει σημαντικά την επιφάνεια του φυσικού δρυμού της λιμνοθάλασσας, του βιότοπου και της απόληξης της κοιλάδας του Αώου.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η παραβίαση, αμέσως μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Ράμα έσπευσε στο Μπακού όπου συμφώνησε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν να λειτουργήσει πλωτή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύση μαζούτ που αφενός παραβαίνει τις συνθήκες της ΕΕ, αφετέρου επιβαρύνει αφόρητα την κατάσταση στον προαναφερόμενο κόλπο της Νάρτας.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβαν την έκκλησή τους, ώστε η κυβέρνηση Ράμα να επανεξετάσει την πρόθεσή της για την χορήγηση ιθαγένειας και κατά συνέπεια διαβατηρίων σε ξένους πολίτες με πρόφαση την επένδυση κεφαλαίων στην αλβανική οικονομία. Η ΕΕ, αξιολογώντας την διαδικασία ως παράθυρο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προειδοποίησε την Αλβανία ότι θα αναθεωρήσει την ρύθμιση για ελεύθερη κίνηση στην Ζώνη Σέγκεν των Αλβανών πολιτών. Συναφώς να αναφερθεί ότι τα Τίρανα είναι σε συνεχή αντιπαράθεση με την βρετανική κυβέρνηση για τις ροές μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίο εντάσσονται άμεσα σε δομές του οργανωμένου εγκλήματος εκεί.

Την “επένδυση” χρημάτων για την απόκτηση της αλβανικής ιθαγένειας η κυβέρνηση Ράμα έχει ήδη μετατρέψει σε “χρυσωρυχείο”. Με επενδυτικό σχήμα κέλυφος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προβάλει ψηφιακά μοντέλα μετατροπής του εμπορικού λιμένα του Δυρραχίου και της πέριξ περιοχής σε Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων. Και στο φουτουριστικό αυτό σχέδιο που κατόρθωσε να κατοχυρώσει με απόφαση της Βουλής καλεί ήδη επενδυτές να τοποθετήσουν το “υστέρημά” τους.

Κυβέρνηση πλιατσικολόγων

Γιατί όχι, αφού το κράτος έχει δεσμευτεί δια νόμου να καλύψει τις αποκλίσεις; Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του διεθνούς αερολιμένα Αυλώνα” και σε άλλες συμπράξεις ιδιωτικών κεφαλαίων και δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από το κράτος του πλιάτσικου. Δεν είναι πλεονασμός η εκ νέου υπόμνηση της διάθεσης σε δικούς του ανθρώπους μεγάλης αξίας εκτάσεων στην παράκτια περιοχή της Χιμάρας και των Αγίων Σαράντα, οι οποίες ανήκουν σε ελληνικές κοινότητες, σε ελληνικής καταγωγής πολίτες και κυρίως σε ορθόδοξα μοναστήρια και ενορίες.

Ας υπογραμμιστεί ότι με ενισχυόμενο Κτηματολόγιο της Αλβανίας, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό συμβολαιογραφείο εξυπηρέτησης των πελατειακών συμφερόντων του κ. Ράμα. Ενδεικτικότερη όλων είναι η περίπτωση κτήσης ακινήτου χιλιάδων τετραγωνικών από την υπουργό Εξωτερικών στους Δρυμάδες της Χιμάρας. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι αυτός που διαχειρίζεται ως προϊόν πλιάτσικου τον έναντι της Κέρκυρας αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, την Μονή του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας στην Κακομιά, των Αγίων Θεοδώρων στους Δρυμάδες, την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κρόρεζα και τι άλλο ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Πλιάτσικο παντού, λοιπόν… Προς το παρόν επιδιώκουν τις κατ’ επίφαση νομικές κατοχυρώσεις, ώστε στη συνέχεια να προσκαλέσουν επενδυτές. Ας υπενθυμίσουμε εκ νέου ότι ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος περιόδευσε στις περιοχές αυτές στη διάρκεια των τελευταίων εκλογών στην Αλβανία. Η δε υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Αλβανίας που συνόδευε τον κ. Ράμα στο Μπακού και στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται βουλευτής στο Αργυρόκαστρο, ενώ έχει αναπτύξει και σχέση συνεργασίας με τον αρμόδιο για τη διεθνή οικονομική συνεργασία υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας!

πηγή: slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon