Υπ. Εξωτερικών: Στην Αλβανία σήμερα ο Νίκος Δένδιας-Συνάντηση με την ομόλογό του

Δημοσιεύθηκε: 21/12/2022 06:37 Τελευταία Ενημέρωση: 21/12/2022 06:44 Από: Tachydromos

Στην Αλβανία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντήσει την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τζάτσκα (Olta Xhaçka), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Oι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και, στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 11:10.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα (Edi Rama), θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην πορεία των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, σε τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2020 και τον Μάιο του 2022, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επισκέφθηκε την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου.

πηγή: pentapostagma.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon