Tο Σάββατο: δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Ορθόδοξη Κλινική στους Γιωργουτσάτες

Δημοσιεύθηκε: 18/01/2023 15:19 Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2023 15:18 Από: Tachydromos

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου με βάση τη συνεργασία της με την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στην Κλινική «Ευαγγελισμός» του ομώνυμου Ιδρύματος για την Υγεία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, κλιμάκιο ιατρών απ’ τα Ιωάννινα θα εξετάσουν ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα και με βάση της σχετική ανακοίνωση θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις από ειδικό Παθολόγο, Καρδιολόγο και Διαβητολόγο. Πρόκειται για μια χειρονομία με ουσιαστική σημασία για την παρακολούθηση της υγείας των πληθυσμών στους οποίους αναφέρεται η συγκεκριμένη Κλινική που επί το πλείστον την περίοδο αυτή του χειμώνα και με τις γνωστή έξαρση των ιώσεων έχουν ιδιαίτερη ανάγκη υποστήριξης σε πρωτογενείς υπηρεσίες υγείας και θεραπευτικής αγωγής.

Να επισημανθεί ειδικά ότι από συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη και έλεγχο του σακχαρώδους διαβήτη εκτός απ’ τις εξετάσεις των ενδιαφερομένων θα διανεμηθούν και σακχαρόμετρα καθώς και θα γίνει ενημέρωση ευαισθητοποίησης για την συγκεκριμένη πάθηση.

Στην εξόρμηση του Σαββάτου θα μετέχουν εκτός των άλλων και οι μαθητές του τελευταίου έτους της Ειδικότητας της Νοσηλευτικής του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» υπό τη συνοδεία των καθηγητών τους και με στόχο τη βελτίωση των πρακτικών τους δεξιοτήτων και γνώσεων.

Η Κλινική «Ευαγγελισμός» που ιδρύθηκε απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το 2004 στα πλαίσια διάρθρωσης ευρύτερου προγράμματος στον τομέα των υπηρεσιών υγείας ειδικά στις περιοχές της υπαίθρου, υποστηρίχθηκε διαχρονικά απ’ την παρουσία ιατρών απ’ τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακίνηση της προσπάθειας μετά την επιβεβλημένη διακοπή απ’ τα μέτρα διαχείρισης της Πανδημίας η παρουσία των ιατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου είναι επίσης κάτι που πρέπει να υπογραμμιστεί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon