Πόλεμος ψεύδους απ’ την Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Προκαθημένου της.

Δημοσιεύθηκε: 18/01/2023 15:31 Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2023 15:31 Από: Tachydromos

Tο ότι η Ορθόδοξη Κοινότητα στην Αλβανία και ειδικά η Ορθόδοξος Εκκλησία ως επίσημος φορέας της έχει γίνει στόχος όλης της εθνικιστικής ρητορείας είναι διαχρονικά σύνηθες φαινόμενο από την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος και για τριάντα και πλέον χρόνια.

Το ότι όμως σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο που διέρχεται η περιοχή και που η ανάγκη για διαυγές φωνές συνυπάρξεως και καταλαγής προβάλει αδήριτα όσο ποτέ άλλοτε η κρατική υπηρεσία Ραδιοτηλεόρασης της Αλβανίας θα αναλάμβανε ρόλο πρωτοστάτη στην υπονόμευση της θρησκευτικής ανοχής δεν είναι και κάτι που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Δεν πρέπει μάλιστα να περάσει σαν να πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Τα πρόσωπα μάλιστα που αναμειγνύονται στην πιο πρόσφατη επίθεση λάσπης και διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας έχουν επίγνωση των ενεργειών τους. Δεν έχουν μόνο κουλτούρα αθεϊσμού και ανάλογο παρελθόν. Αμφότεροι χρησιμοποιούν ακριβώς την δήθεν αθεϊστική τους παιδεία ως πρόσχημα και ύπουλο περικάλυμμα της μισαλλοδοξίας που τους χαρακτηρίζει και ανάλογης εχθρότητας εις βάρος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Στην εκπομπή της κεντρικής υπηρεσίας της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης “ADN” του δημοσιογράφου Ιλίρ Υζεϊρι ήταν προσκεκλημένος ο ακαδημαϊκός ιστορικός (με τίτλους τύπου «Γιάννος κερνά και Γιάννος πίνει…» για να μην τους λάβει και κανείς στα σοβαρά δηλαδή) Πελούμπ Τζούφι, την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου. Αναμάσησαν στην ησυχία τους και προφανώς στην άνεση που τους εξασφαλίζουν συν τις άλλοις και τα εκατομμύρια φόρων που καταβάλει και η ίδια η Εκκλησία για τις οικονομικές δραστηριότητες για να μην αναφέρουμε τους Ορθόδοξους φορολογούμενους, που έχουν δυσανάλογη της αριθμητικής τους παρουσίας συμβολή στα δημόσια έσοδα, ένα σωρό από αληθοφανή πλην όμως παντελώς ψευδή «επιχειρήματα» εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπογραμμίσαμε εξ άλλου απ’ την εισαγωγή ότι στα βόρεια όρια της παρουσίας Αλβανών μουσουλμάνων στην περιοχή της Βαλκανικής ήδη πριονίζεται μια νέα σύγκρουση με αρκετό θρησκευτικού υποβάθρου παρασκήνιο.

Αυτά τα κέντρα και σενάρια και ανάλογης πηγής χορηγιών έχει εξυπηρετήσει τόσο ο δημοσιογράφος όσο κυρίως ο «καθηγητής». Πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση εκτεθειμένη είναι η πολιτεία που έχει την ευθύνη χρηματοδότησης της Κρατικής υπηρεσίας Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης αλλά και για την ισορροπημένη ύλη των εκπομπών της. Προσχηματικά θα επικαλεστούν και πάλι την «ελευθεροτυπία» και ζητήματα «λογοκρισίας». Η δεοντολογία όμως που είναι; Και επί το πλείστον και κυρίως το ύψιστο συμφέρον της περιφρούρησης της ειρηνικής συνυπάρξεως και της ισοπολιτείας πόσο τα λαμβάνουν υπόψη τους οι συντελεστές της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης;

Είναι προφανές ότι οι κύκλοι τους οποίους δημοσίως έχει αναλάβει να ερμηνεύει ο κ. Πελούμπ Τζούφι και που αφορούν τόσο στην κομουνιστική νομενκλατούρα όσο κυρίως την μηχανή που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του ΝέοΟθωμανισμού και θέλει πολίτες δύο κατηγοριών, θεωρούν ότι τους ανήκει ακόμη και ο χώρος της δημόσιας εκφοράς λόγου. Και αντιδρούν νευρικά διότι τόσο η εγκαρδιότητα στην πρόσφατη συνάντηση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Αναστασίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας όσο και η πολύ πιο θερμή για λόγους πολλαπλούς με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, όταν αμφότεροι τον επισκέφθηκαν στην έδρα του, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, είχαν να μεταφέρουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι στην Ευρώπη άλλα ισχύουν και ότι εκεί έχουν γνώση του ρόλου και των τρόπων που η Ορθόδοξη Εκκλησία με τη σοφή και φωτισμένη καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ξέρει να συμβάλει στην αναγέννηση της κοινωνίας στην Αλβανία και την απομόνωση των Τζούφι και Υζεϊρι.

Λεπτομέρεια με σημασία: Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Ραδιοτηλεόρασης είναι ο κ. Ενκελεϊντ Γιώτη που προηγούμενα υπήρξε Διευθυντής στο Συγκρότημα “Top Chanel” που είναι γνωστό για την ανθελληνική του προπαγάνδα και ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες «ενημέρωσης» του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Μόνο που ξέχασε ότι δεν μπορεί να μεταφέρει την «τεχνογνωσία» του σε χώρους που απαγορεύεται αυστηρά η υπόθαλψη διαθρησκευτικού και διεθνοτικού μίσους. Εκτός βέβαια εάν έχουν υπολογίσει και τις συνέπειες και επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon