Ακραία πρόκληση στα Εξαμήλια.. «Εισβολή» σε μοναστηριακή περιουσία εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2023 17:06 Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2023 17:05 Από: Tachydromos

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους Ορθοδόξους της περιοχής και στην Ελληνική Μειονότητα η επιχείρηση καταπάτησης και λεηλασίας που συντελείται στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στα Εξαμήλια, κοντά στους Αγίους Σαράντα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε και συνεχίζεται στην καρδιά της Μεγάλης Εβδομάδας γεγονός που κάνει πολλούς να μιλούν για οργανωμένο διωγμό.

Το θέμα δεν αφορά μόνο την καταπάτηση μοναστηριακής περιουσίας, τις περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβιάσεις. Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν.

Το πρόβλημα προσλαμβάνει καθαρά χαρακτηριστικά διωγμού λόγω του χρόνου που επιλέχθηκε για να τελεστεί οργανωμένη εισβολή στη μοναστηριακή περιουσία.

Οι Ορθόδοξοι βιώνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και με κατάνυξη τιμούν τα Πάθη του Κυρίου οδηγούμενοι προς το Σταυρό και την Ανάσταση. Επί το πλείστον σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης οι Ελληνικές κοινότητες και ενορίες της περιοχής με χαρά αναμένουν την επάνοδο έστω και για μερικές μέρες των κατοίκων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα.

Μέσα στο Πάσχα εξ άλλου και η γιορτή του Αγίου Γεωργίου όπου στο συγκεκριμένο Μοναστήρι που τιμάται η μνήμη του συρρέουν πιστοί απ’ την ευρύτερη περιοχή και κάποιοι αποσκοπούν ακριβώς στην αποθάρρυνση τους…

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τον χώρο της ελληνικής μειονότητας, οι καταπατήσεις γίνονται από εργολαβική εταιρεία που αναπτύσσει τουριστική μονάδα στην περιοχή. Προφανώς έχει την πλήρη πολιτική κάλυψη για να προχωρά αυθαίρετα στις καταπατήσεις αυτές.

Φαίνεται ότι εν όψει και των τοπικών εκλογών που διενεργούνται σε έναν περίπου μήνα στην Αλβανία, συμφέροντα δρουν οργανωμένα με σκοπό την τρομοκράτηση της μειονότητας και της ορθόδοξης κοινότητας.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι η απόγνωση είναι αυτή που κυριαρχεί καθώς οι άνθρωποι που έχουν απομείνει από την μία ζουν μαφιόζικες μεθόδους από ομάδες που συναλλάσσονται με κυβερνητικά κλιμάκια και από την άλλη διαπιστώνουν ότι η δικαιοσύνη κινείται εκ των υστέρων και χωρίς αποτέλεσμα.

Εξ άλλου είναι μνημειώδης η ρήση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ότι θα αποδοθούν οι ιδιοκτησίες της Εκκλησίας και των μονών της όταν θα έχουν πλήρως καταπατηθεί. 32 χρόνια τυπικής τουλάχιστον θρησκευτικής ελευθερίας στην Αλβανία και Ορθόδοξου Πάσχα αλλά και 32 Μεγάλες Παρασκευές για τους Ορθοδόξους και τους Έλληνες της περιοχής.

epiruspost

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon