Καταγγελία Μπερίσα στη Δερβιτσάνη: Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα δολοφόνησε ο Πρωθυπουργός για να σας τρομοκρατήσει και γονατίσει

Δημοσιεύθηκε: 24/04/2023 18:15 Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2023 18:29 Από: Tachydromos

Συνεπής σε προηγούμενες προσεγγίσεις του στο ζήτημα της προ ετών (Οκτώβριος 2018) στυγνή εκτέλεση από την ομάδα επίλεκτων σωμάτων ειδικών αποστολών της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας του μέλους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στην κοινότητα Βουλιαράτες, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, επανήλθε στο θέμα, χθες Κυριακή, 23 Απριλίου. Συγκεκριμένα μίλησε σε προεκλογική συνάντηση στελεχών της ΕΕΜ στο κέντρο της Δερβιτσάνης στα πλαίσια εκστρατείας του για την υποστήριξη συνδυασμών της αντιπολίτευσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14η Μάϊου.

Ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε στην υπόθεση καταγγέλλοντας ότι πρόκειται απ’ τη μια για άμεση εμπλοκή στην υπόθεση του Πρωθυπουργού κι επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Έντι Ράμα και απ’ την άλλη για ξεκάθαρη παραβίαση των αρμοδιοτήτων από πλευράς των αξιωματικών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι σαφές ότι ένα άτομο από μόνο του και μάλιστα χωρίς καμιά επικοινωνία στην κορυφή βουνού δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο κίνδυνο ειδικά έναντι εκπαιδευμένων για τέτοιες καταστάσεις και άλλο τόσο έναντι της δημόσιας τάξης και ασφαλείας. Κι όμως απέναντι του έγινε χρήση μέγιστου βαθμού χρήση ισχύος και τον πυροβόλησαν εν ψυχρό. Από τις δηλώσεις που ακολούθησαν είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο αποτέλεσε επιλογή του Πρωθυπουργού που αφενός ήθελε να οξύνει περισσότερο τις σχέσεις με την Αθήνα και αφετέρου και κυρίως αποσκοπεί στην τρομοκράτηση, το γονάτισμα και την πολιτική χειραγώγηση του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Να αναφερθεί ότι στο συμμαχία της οποίας τυπικά ηγείται ο πρώην Πρόεδρος και ηγέτης του σχήματος «Κόμμα Ελευθερίας» αλλά ουσιαστικά συσπειρώνεται γύρω απ’ τον κ. Σαλί Μπερίσα, μετέχει και ο σχηματισμός ΚΕΑΔ της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Κάγιος συμμετείχαν στην προεκλογική συνάντηση της Δερβιτσάνης.

Με τη Συμμαχία Κομμάτων «Μαζί Νικάμε» (Δημοκρατικό Κόμμα κατά το συντριπτικό του ποσοστό, Κόμμα Ελευθερίας, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα) στηρίζονται οι υποψηφιότητες για δημάρχους των Λεωνίδα Χρήστου στο Φοινίκι, Αλφρέντ – Διονύση Μπελέρη στη Χιμάρα και Θανάση Μανέκα στην Δρόπολη – Πωγώνι. Πολλά άλλα στελέχη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ σύμφωνα με κατά τόπου συμφωνίες στελεχώνουν τους συνδυασμούς της Συμμαχίας για τα δημοτικά συμβούλια σε άλλες περιοχές.

Ας αναφερθεί ότι ενώ η εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και το κλίμα τρομοκράτησης σε πολλά χωριά των περιοχών αναφοράς της ΕΕΜ που ακολούθησε αποτέλεσε το τραγικότερο ίσως επεισόδιο στα μετακομουνιστικά χρόνια με άμεση ανάμειξη της πολιτείας, από πλευράς των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών της Αλβανίας έχει χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία και ο φάκελος αρχειοθετήθηκε. Η Αθήνα ενώ ανέβασε τους τόνους με τη ΝΔ κυρίως στην αντιπολίτευση τότε στη συνέχεια έριξε τους τόνους – εγκαταλείποντας και την ελάχιστη απαίτηση οικογενείας και πολιτικών φορέων της ΕΕΜ για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης – στα πλαίσια προσχηματικής και πρόσκαιρης «βελτίωσης» των διακρατικών σχέσεων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon