Σε κίνδυνο η ζωή του Παντελή Κοκαβέση στις Αλβανικές φυλακές

Δημοσιεύθηκε: 23/05/2023 15:09 Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2023 15:09 Από: Tachydromos

Είναι όντως ασύλληπτα για τα δεδομένα ευνομούμενης πολιτείας και κοινωνίας που ανήκει στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ ο βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες και Πρόεδρος της Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ και αφορούν στην μεταχείριση του Παντελή Κοκαβέση απ’ τη Χιμάρα.

Πρόκειται για μέλος της κοινότητας της Χιμάρας ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος μαζί με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη τον οποίο συνέδραμε κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Το κατηγορητήριο αφορά σε δήθεν προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και υποτίθεται ότι ο Παντελής Κοκαβέσης διαπραγματεύονταν με τον συνεργάτη της αστυνομίας που χρησιμοποιείται ως μάρτυρας.

Πλην όμως των άλλων η υπόθεση έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση. Ο Παντελής Κοκαβέσης προ λίγων μηνών έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ως εκ τούτου λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται πολύ στενά απ’ τους θεράποντες ιατρούς του μάλιστα με μεθόδους και μέσα που διαθέτει αποκλειστικά το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ως εκ τούτου η κράτηση του εκθέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Ο κ. Ντούλες προκάλεσε όντως αμηχανία στην δημοσιογράφο που διεύθυνε την εκπομπή αλλά και τους μετέχοντες (Euronews Albania, Now me Erla Mehilli) όταν ανέφερε ότι υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων ιατροί οι οποίοι αρνούνται να παράσχουν υπηρεσίες στον Κοκαβέση επηρεασμένοι απ’ τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του ότι πρόκειται για ιατρούς που διετέλεσαν βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν προχώρησε σε ονόματα αλλά όλοι κατάλαβαν ότι αναφερόταν στην Διευθύντρια του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Ν. Τσόμο!!!

«Η περίπτωση του Παντελή Κοκαβέση βοηθά περισσότερο απ’ αυτή του κ. Μπελέρη στην κατανόηση των συνθηκών κράτησης και κυρίως της σκοπιμότητας που δεν είναι άλλη απ’ την πρόκληση πανικού. Κάθε ώρα που συνεχίζεται η άρνηση των υγειονομικών αρχών να εκδώσουν την επιβεβλημένη Ιατρική Έκθεση για τον Παντελή Κοκαβέση συντελούν σε έγκλημα κατά της ζωής του ανθρώπου. Επί το πλείστον να αναφερθεί ότι εκ της Εκθέσεως αυτής εφόσον σεβαστούν τα κριτήρια της δεοντολογίας και τα διεθνώς ισχύοντας πρωτόκολλα θα προκύπτει σαφώς ότι η περίπτωση του Κοκαβέση πρέπει να παραπεμφθεί στην κλινική και στην ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Κι εκεί είναι που αντιστέκεται ο μηχανισμός Ράμα…» σχολιάζουν κύκλοι της ελληνικής μειονότητας.

Είναι σαφές ότι μια τέτοια έκθεση και σύσταση απ’ τους ιατρούς των Τιράνων αφενός μεν θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα και θα αφήσει έκθετη την πολιτεία που δεν προτίθεται να τον αφήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να μεταβεί στην Κλινική του. Και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για άτομο που κατέχει και την Ελληνική ιθαγένεια.

Πέραν αυτού διαμένει με την οικογένειά του στη Χιμάρα και ουδέποτε έχει δώσει την παραμικρή αφορμή ή έχει απασχολήσει τις αρχές.

Γίνεται κατά συνέπεια πιο κατανοητή η καταγγελία των φορέων της Ομογένειας ότι στην ουσία δεν πρόκειται για κράτηση αλλά για ομηρεία. Και μάλιστα με σαφή το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Παρόμοιο με αυτό της παρακράτησης επί 10 σχεδόν ημερών της σορού του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα…

Μπροστά σε όλα αυτά, όπως υπογραμμίζεται από τους ανθρώπους της ελληνικής μειονότητας, απαιτείται μία καθολική αντίδραση.

Αντίδραση από τον ελληνισμό.

Από την ιατρική κοινότητα στο σύνολό της.

Στην υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις.. Ούτε παρέχεται με κριτήρια εθνικά, θρησκευτικά ή κοινωνικά.

Οι Έλληνες επιστήμονες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, οι Αλβανοί επιστήμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα ή σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορεί να συνεχίζουν να παραμένουν θεατές.

Η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της, η διπλωματία το ίδιο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μία ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εpiruspost

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon