Η ΕΕ καλεί σε απολογία τον αντιπρόσωπο της Τουρκίας για τις άθλιες δηλώσεις Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε: 23/03/2017 17:33 Τελευταία Ενημέρωση: 23/03/2017 17:32 Από: Tachydromos

Σε απολογία για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας της ΕΕ, η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (EEAS) της οποίας προΐσταται η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσιγιανιτς ενημέρωσε πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος θα πρέπει να εξηγήσει τις δηλώσεις Ερντογάν σε αρμόδιο γενικό διευθυντή της EEAS τις επόμενες ώρες.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι ώρες μόνο μετά τα τραγικά τρομοκρατικά γεγονότα στο Λονδίνο, η Κομισιόν είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις κρίσεις που πραγματοποιεί. Σημειώνεται ότι 48 ώρες πριν το χτύπημα του Λονδίνου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ότι δεν θα μπορούν να περπατάνε ασφαλείς στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως κανείς Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου πλέον δεν “θα μπορεί να κάνει ένα βήμα στο δρόμο με ασφάλεια”, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να κρατά απέναντι στην Τουρκία μια στάση την οποία χαρακτήρισε εχθρική.

“Απευθύνομαι για άλλη μια φορά στους Ευρωπαίους (…) Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να κλονίσει, με την τιμή της οποίας μπορεί να παίξει, της οποίας τους υπουργούς μπορεί να απελαύνει”, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.

“Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει εκ του σύνεγγυς. Αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, αύριο, κανένας Ευρωπαίος, κανένας Δυτικός δεν θα μπορεί πλέον να κάνει ένα βήμα με ασφάλεια, με ηρεμία στον δρόμο, σε κανένα μέρος στον κόσμο”, είχε πει.

Πηγή: mignatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon