Κρις Σπύρου προς Ερντογάν: «Η Αγιά Σοφιά δεν είναι μουσείο είναι εκκλησία

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2017 08:16 Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2017 08:16 Από: Tachydromos

Μια… αποστομωτική επιστολή, που καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υλοποιήσει το σχέδιο του να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά τη Μεγάλη Παρασκευή, εστάλη στο γραφείο του Τούρκου Προέδρου.

Αποστολέας, όπως γράφει η εφημερίδα «Ειδήσεις», είναι ο γνωστός Ελληνοαμερικανός πολιτικός και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγιά Σοφιάς, Κρις Σπύρου, ο οποίος τονίζει στον Ερντογάν ότι η θρησκεία του Ισλάμ επιτρέπει σε μουσουλμάνους να προσεύχονται σε χριστιανικές εκκλησίες.

«Πρόεδρε Ερντογάν, πληροφορούμαστε ότι την Παρασκευή 14 Απριλίου σκοπεύετε να επισκεφτείτε τη μεγάλη χριστιανική εκκλησία της Αγιά Σοφιάς προκειμένου να προσευχηθείτε σε αυτήν.

»Σας προτρέπουμε να το κάνετε, κύριε Πρόεδρε. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι μουσείο. Είναι χριστιανική εκκλησία.

»Εσείς, ως πιστός μουσουλμάνος, από θρησκευτικής πλευράς είστε πλήρως καλυμμένος να προσευχηθείτε στη μεγάλη χριστιανική εκκλησία της Αγιά Σοφιάς», τονίζεται στην επιστολή που εστάλη στον Ερντογάν, στην οποία σημειώνεται πως αρκετοί… σουλτάνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχουν επίσης προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά.

Ο Κρ. Σπύρου έχει στο παρελθόν διατελέσει επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ για την πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και έχει ιδρύσει από το 2005 τη ΜΚΟ «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας».

Η επιστολή του στον Ερντογάν κοινοποιήθηκε επίσης και στον Πάπα Φραγκίσκο, στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

«Πρόεδρε Ερντογάν, ελπίζουμε ότι μετά την προσευχή σας στη μεγάλη εκκλησία της Αγιά Σοφιάς, η Αγία του θεού Σοφία θα σας καθοδηγήσει σε μια επιτυχή προεδρική θητεία. Και θα καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους της χώρας σας να πράξουν το καλύτερο για το έθνος σας, στο δημοψήφισμα που θα διενεργήσετε την Κυριακή 16 Απριλίου 2017. Ο θεός να σας έχει καλά», καταλήγει η επιστολή που έλαβε ο Ερντογάν.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon