Στους κορυφαίους του κόσμου οι δυνάμεις των ελληνικών ΕΚΑΜ!

Δημοσιεύθηκε: 10/05/2017 14:19 Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2017 14:19 Από: Tachydromos

Σπουδαία διάκριση κατάφερε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αναδείχθηκε στην κορυφαία πεντάδα των καλύτερων αστυνομικών κομάντος στον κόσμο! Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική θέση που κατέλαβε η ΕΚΑΜ σε διεθνή διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2017, στο Αμάν της Ιορδανίας.

Η ΕΛ.ΑΣ συμμετείχε στον διαγωνισμό με μία ομάδα της ΕΚΑΜ, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση στη συνολική βαθμολογία, ανάμεσα σε 37 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών από 17 χώρες του κόσμου. Σημειώνεται, ότι σε δύο από τα αγωνίσματα η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα για επίλεκτες μονάδες στον κόσμο, το KASOT, που βρίσκεται στο Αμάν και σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από τις ΗΠΑ.

Οι 17 χώρες που συμμετείχαν ήταν οι ΗΠΑ και η Κίνα, τέσσερις από την Ευρώπη, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), τέσσερις από την Αφρική και οι υπόλοιπες από την Ασία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η κινεζική αποστολή, η οποία συμμετείχε με δύο διαφορετικές επιχειρησιακές ομάδες, όπως και οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες. Η κάθε ομάδα ήταν οκταμελής ενώ η ΕΚΑΜ αποτελούταν από έναν αξιωματικό επικεφαλής και οκτώ επιλεγμένους αστυνομικούς.

Οι 37 ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα και επιχειρησιακά σενάρια, μεταξύ των οποίων αεροπειρατεία, εισβολή σε κτίριο με τρομοκράτες, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, σκοπευτική ικανότητα, κ.λπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο αμερικανικές ομάδες δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες καμία δεν μπήκε στην 15άδα. Η ΕΚΑΜ ήταν η τρίτη χρονιά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πέρυσι είχε κατακτήσει την όγδοη θέση.

ΠΗΓΗ: http://sfairika.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon