Βαγγέλης Ντούλες, Ο Άξιος Εκπρόσωπος Του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε: 16/05/2017 10:16 Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2017 10:16 Από: Tachydromos

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Οι επικείμενες εκλογές στην Αλβανία, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά βαρύνουσας σημασίας για τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, που δίνει διαρκώς αγώνες υπέρ βωμών και εστιών – αντίπερα στα σχέδια του αφανισμού του από την αλβανική κυβέρνηση – για την επιβίωσή του και οι Έλληνες της μειονότητας, θα πρέπει να αναδείξουν με την ψήφο τους ανθρώπους, που έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να κρατήσουν ζωντανό και ακμάζον το βορειοηπειρωτικό στοιχείο.

Ήδη εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή και καταγγελμένη και στα διεθνή επίσημα όργανα, η προσπάθεια των Αλβανών, να αλλοτριώσουν κοινωνικά, πολιτισμικά και ηθικά την ελληνική μειονότητα και προϊόντος του χρόνου να απαλείψουν παντελώς αυτή την ιερή και άσβεστη εστία του ελληνισμού.

Με την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, με την συνειδητή και κατευθυνόμενη αλλοίωση πληθυσμιακά του ελληνικού στοιχείου στις μειονοτικές περιοχές, εποικώντας το επιδεικτικά με μουσουλμάνους, τέλος με την πολιτική απομείωση της εθνικής εκπροσώπησης των Βορειοηπειρωτών στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μείνουν οι Έλληνες της αλησμόνητης γλυκιάς πατρίδας της Βορείου Ηπείρου, ανεκπροσώπητοι.

Απέναντι σ΄ αυτή την αδήριτη πολιτική πραγματικότητα για την περαιτέρω πορεία και επιβίωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, οι Βορειοηπειρώτες, θα πρέπει να απαντήσουν με ανυποχώρητο πολιτικό σθένος, με υψηλό εθνικό φρόνημα πέρα και πάνω από την ποικιλότροπη τρομοκρατία και την ηθική βία που τους ασκείται, αλλά και κάνοντας πολιτικές επιλογές ήθους και κύρους στις εκλογές, που θα εγγυοδοτούν την επιβίωσή τους.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Κ.Ε.Α.Δ.), Βαγγέλης Ντούλες, με την πρωθύστερη δόκιμη πολιτική παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της μειονότητας, την πολυμέρεια της παιδείας του, αλλά και το ευγενές δημοκρατικό του ήθος – πέρα και έξω από εθνικιστικά σύνδρομα και πατριδοκάπηλες διαθέσεις που κυκλοφορούν κατά κόρον στην εποχή μας – είναι η ιδανική επιλογή σήμερα στις επικείμενες εκλογές, για να προασπίσει ανυποχώρητα ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός τα δίκαιά του και να βρεί το δρόμο προς την κοινωνική και οικονομική του ανασυγκρότηση και την πολιτική του ακεραί-ωση.

Άοκνος και ανύσταγος πολιτικά ο Βαγγέλης Ντούλες, έχει δώσει άπειρες μάχες μέχρι σήμερα τόσο στην μειονοτική και την αλβανική πολιτική σκηνή, όσο και στους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνοπολιτικά φόρα, για να κρατήσει ζωντανό και να δικαιώσει τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

Με υπομνήματα, πολιτικές καταγγελίες για καταστρατήγηση των πολιτικών δικαιωμάτων της μειονότητας, αλλά και των Διεθνών Συνθηκών που διέπουν το καθεστώς των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καθώς επίσης και με μια πολυεδρική δράση, για την ποιοτική αναβάθμιση και διασφάλιση των σχολείων, των εκκλησιών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών.

Με το πελώριο πολιτικό και ηθικό κύρος επίσης, που διαθέτει στο εξωτερικό και σε υψηλούς διεθνοπολιτικούς κύκλους, έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να αναχαιτίσει αποτελεσματικά την αλβανική επιθετικότητα έναντι των δικαιωμάτων των Ελλήνων της μειονότητας και να ενεργοποιήσει ένα σημαντικό διπλωματικό θώρακα υπερ τους, που λειτουργεί τεχνηέντως εγγυοδοτικά, στα πολιτικά δικαιώματα και τις αστικές τους ελευθερίες.

Ακόμα ξεχωριστή είναι η συμβολή του εξαίρετου προέδρου του ΚΕΑΔ, στην αναρρίπιση της Ορθόδοξης πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Και σε αρμονική συνεργασία με τον έξοχο ηθικά, σεπτό μας ιεράρχη και Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κο Αναστάσιο που λαμπρύνει με την ιδεοφόρο παρουσία του την Ορθόδοξη εκκλησία, έχει συντελέσει τα μέγιστα ώστε να μην απεμπολήσει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός – και σε πείσμα της τεράστιας αντιορθόδοξης προπαγάνδας και θρησκευτικής τρομοκρατίας που υφίσταται – την ορθόδο-ξη ταυτότητά του.

Τέλος, ο άξιος πολιτικά και ηθικά πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, δεν δίστασε σαν γνήσιος έλληνας πατριώτης, να αποποιηθεί τα κερδοφόρα πολιτικά και οικονομικά υπουργεία-ανταλλάγματα που του προετάθησαν από την κυβέρνηση Ράμα, για να παραμείνει πολιτικά και ηθικά ανεξάρτητος και απερίσπαστος, στην ιερή υπόθεση της προάσπισης του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Το πολιτικά και ηθικά έξοχο παράδειγμά του, σαρκώνει τα αλησμόνητα λόγια του απαράμιλλου αμερικανού προέδρου Τζών Φιτζέραλντ Κένεντι, ήτοι «Μην ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για εσένα, να ρωτάς τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου» !!!

Ο Βαγγέλης Ντούλες αποτελεί σήμερα κατά αδήριτο τρόπο, την ορθή πολιτικά επιλογή, για το Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό στις επικείμενες αλβανικές εκλογές. Και έχουμε εδραία την πεποίθηση, ότι οι Έλληνες της μειονότητας, με ευθυκρισία, αλλά και υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης για την μέχρι σήμερα ατίμητη προσφορά του, στον αγώνα για τα «ιερά και τα όσια» του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, θα του δώσουν και πάλι την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσει.

Για να μείνει ζωντανή και ακμαία, η άσβεστη αυτή εστία, της ιστορικά ματωμένης ελληνικής πατρίδας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων.

http://www.rizopoulospost.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon