Σημαντική η στήριξη Ρωσίας στην Κύπρο… και η τουρκική οργή

Δημοσιεύθηκε: 23/05/2017 16:00 Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2017 16:00 Από: Tachydromos

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Άγκυρα με τη συμπεριφορά της Μόσχας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς οι παράνομες ΝΟΤΑΜ που εκδίδονται από τα κατεχόμενα και είναι φυσικά άκυρες, απορρίπτονται από τη ρωσική πλευρά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ρήγματα στη συμμαχία συμφέροντος – κυρίως οικονομικού – ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, η οποία θα δοκιμαστεί προσεχώς, όπως όλα δείχνουν, και στη Συρία, ξανά. Σχετικό πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με μια μικρή περίληψη που υπάρχει στη διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας, «Ιδιαίτερα έντονη είναι η αντίδραση από Τουρκία και “διοίκηση” κατεχομένων σε ρωσικές ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.

»Τέτοιες αντιδράσεις καταγράφονται ενδεχομένως για πρώτη φορά και αφορούν σε παράνομες ανακοινώσεις με τις οποίες θεωρούνται ως “μηδενικές”, δηλαδή μη ισχύουσες, ΝΟΤΑΜ της Κυπριακής Δημοκρατίας για ρωσικές ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας κατά την περίοδο 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.

»Συγκεκριμένα, με τις ΝΟΤΑΜ Α0694/17 και Α0695/17 (αρ. 1 στον χάρτη) δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή ανοικτά του κόλπου Αμμοχώστου προς τη Συρία –συγκεκριμένα η περιοχή δέσμευσης ξεκινά από σημείο 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Κάβο Γκρέκο– για ασκήσεις με πραγματικά πυρά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

»Πρόκειται για περιοχή έκτασης 2.500 τετρ. χιλιομέτρων απέναντι από τις ακτές της Συρίας, που και στο παρελθόν έχει επανειλημμένα δεσμευτεί για ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.»

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon