Δεν ασχολείται με τα Ραμαζάνια ο Τίλερσον!

Δημοσιεύθηκε: 27/05/2017 09:16 Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2017 09:15 Από: Tachydromos

Ήταν το 1999 όταν η κυρία Μαντλίν Όμπραϊτ, γνωστή για τις «μουσουλμανικές ευαισθησίες» της, εκτός από τις καρφίτσες και το ενοχλητικό της στιλ, αποφάσισε να κάνει σε επίπεδο State Department μια εκδήλωση για να τιμήσει το τέλος του Ραμαζανιού, ώστε να στείλει υποτίθεται μήνυμα στους απανταχού μουσουλμάνους για το πόσο πολύ ενδιαφέρονται γι’ αυτούς οι ΗΠΑ.

Έκτοτε, συνηθιζόταν τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς υπουργούς Εξωτερικών, στο τέλος του Ραμαζανιού να διοργανώνεται ή ένα δείπνο «ιφτάρ», ή μία δεξίωση για τους εκπροσώπους των μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ.

Όπως αναμενόταν, ήρθε η ώρα που η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων του State Department έθεσε το θέμα στο νέο αφεντικό, τον Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος όμως δεν έδειξε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, απορρίπτοντας την εισήγηση είτε για δείπνο είτε για δεξίωση.

Για να ρίξουν τους τόνους, ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε, έδωσε την απάντηση ότι οι Αμερικανί διπλωμάτες «ενθαρρύνονται» (δηλαδή αν δε θέλουν δεν θα σκάσει και κανείς στην Ουάσιγκτον) να τα διοργανώσουν σε τοπικό επίπεδο, στα χώρες ενδιαφέροντος δηλαδή… άλλες εποχές, άλλα ήθη στην αμερικανική διπλωματία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=178044

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon