Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο. Επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες

Δημοσιεύθηκε: 04/06/2017 09:00 Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2017 08:59 Από: Tachydromos

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη των τρομοκρατικών επιθέσεων βρίσκεται και πάλι η Βρετανία, καθώς το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε διάφορα σημεία του Λονδίνου, πριν καλά – καλά κλείσουν δύο εβδομάδες από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή του σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης και περισσότερα από 20 μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο από τις επιθέσεις στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ένας από τους δράστες είναι νεκρός, ενώ η αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, που μπορεί να είναι οπλισμένοι, μετά το αιματηρό επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπως μετέδωσε το BBC.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία δήλωσε ότι η κατασταση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό χτύπημα, συγκαλεί το πρωί το συμβούλιο Cobra, στο οποίο μετέχουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα γεγονότα παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το χρονικό του τρόμου

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22:00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) όταν ένα λευκό βαν που κινούνταν από το κέντρο προς την ανατολική πλευρά της πόλης, «καβάλησε» το πεζοδρόμιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρέσυρε περίπου 20 άτομα. Ακολούθησε πανικός, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας βγήκε από το βαν και επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή Borough Market, πολύ κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, πέντε άτομα, οπλισμένα με μαχαίρια επιτέθηκαν σε θαμώνες παμπ και εστιατορίων, φωνάζοντας «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Τα δύο περιστατικά χαρακτηρίστηκαν από την Μητροπολιτική Αστυνομία τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ένα τρίτο περιστατικό στο Vauxhall ξεκαθαρίστηκε ότι δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Στις βρετανικές αρχές σήμανε συναγερμός και αμέσως στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ γίνονταν συνεχώς εκκλήσεις μέσω twitter να απομακρυνθεί ο κόσμος από την περιοχή για να προστατευθεί και για να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών και των συνεργείων πρώτων βοηθειών.

Χαρακτηριστικό του χάους και του πανικού που επικρατούσε στο Λονδίνο είναι το tweet της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, με το οποίο συμβούλευε του Λονδρέζους τι να κάνουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικό τρομοκρατικής βίας: «Run to a place of safety, Hide, turn your phone to silent, Tell the police» («Τρέξτε σε ασφαλές σημείο, κρυφτείτε, χαμηλώστε το κινητό σας και ειδοποιήστε την αστυνομία»).

Τα σημεία στα οποία έγιναν οι επιθέσεις είναι πολυσύχναστα, γεμάτα με παμπ και εστιατόρια, και το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονταν εκεί χιλιάδες κάτοικοι οι οποίοι διασκέδαζαν.

https://stavroslygeros.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon