Για να μην σιγήσει  ούτε στιγμή η ϕωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Δημοσιεύθηκε: 14/06/2017 17:22 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2017 17:22 Από: Tachydromos

Κατά κοινή ομολογία πίσω από την ιστορία κάθε επιτυχίας, θα υπάρξει  κάποιος που, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά,  πήρε μια δύσκολη απόϕαση. Για το ΚΕΑΔ ήταν η ώρα  της δύσκολης απόϕασης  όταν πριν τρεις εβδομάδες έδωσε ομόϕωνη εντολή στον πρόεδρο του να συμπεριληϕθεί σε εκλόγιμη θέση στις εκλογικές  λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος.  Η απόϕαση ήταν δύσκολη, γιατί έθιγε κατεστημένα και προκαταλήψεις, αλλά ελήϕθη με γνώμονα το εθνικό συμϕέρον, μέσα σε ένα προεκλογικό παζλ που, όπως διαμορϕώθηκε έχει απώτερο στόχο την εξαϕάνιση από προσώπου γης των μικρών κομμάτων. Η κατάσταση θύμιζε το μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, ενώ το συμϕέρον του τόπου μας ήθελε και μας θέλει να έχουμε τη δική μας σθεναρή ϕωνή στο αλβανικό κοινοβούλιο.  

Οποιαδήποτε άλλη λύση ήταν  ανέϕικτη κι ανώϕελη. Η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία και το μόνο που θα  μας εξασϕάλιζε  ήταν η μη εκλογή και η μη εκπροσώπηση στην Αλβανική Βουλή. Το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης , υπολογίζοντας τη δύναμή μας σε ορισμένες περιϕέρειες κλειδιά, μας πρόσϕερε μια ορθολογική πρόταση με σίγουρη την εκλογή του πρόεδρου Ντούλε στην περιϕέρεια της Αυλώνας και με οριακές τις θέσεις στις εκλογικές λίστες των Καραμέλιου στην Κορυτσά και Μπάρκα στο Αργυρόκαστρο. Κι επειδή η πολιτική συμϕωνία είναι συμβιβασμός που ικανοποιεί πενήντα πενήντα τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές, συμϕωνήσαμε. Η άλλη επιλογή μας ήταν ο κυβερνητικός συνασπισμός, τον οποίο είχαμε απέναντι συνεχώς, παραβιάζοντας με μένος και αυταρχισμό κάθε δημοκρατική αρχή, αδύναμος να διασϕαλίσει τη διεξαγωγή ομαλών και δημοκρατικών εκλογών. Και όταν η δημοκρατία εκλείπει αυτοί που πληρώνουν πρώτου είναι οι μειονότητες και οι αδύναμοι. Είχε ϕροντίσει η κυβέρνηση να δώσει αρνητικά δείγματα γραϕής στα τέσσερα χρόνια άσκησης της εξουσίας. Και σαν να μην έϕτανε η παραβίαση των εθνικών, εκπαιδευτικών, μορϕωτικών, δημογραϕικών, αυτοδιοικητικών, ιδιοκτησιακών, θρησκευτικών κι άλλων δικαιωμάτων μας, είχε να αντιμετωπίζει με πρωτοϕανή αλαζονεία και αδιανόητο εθνικισμό τις διακρατικές σχέσεις με την μητέρα Πατρίδα μας, την Ελλάδα, θίγοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια.       

Με την εικόνα που ϕρόντισε με αδιανόητο πάθος να δείξει απέναντί μας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αν θέλαμε να διατηρήσουμε την εθνική ελληνική μας περηϕάνια, να λεγόμαστε ακόμα Έλληνες, θα έπρεπε να πάρουμε αποστάσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό για να έχουμε το μέτωπο καθαρό έναντι της ιστορίας μας. Και ακριβώς αυτό πράξαμε. Απομακρυνθήκαμε για να επιβιώσουμε ελεύθεροι, με όση  εθνική αξιοπρέπεια οϕείλουμε να επιδεικνύουμε. Σεβαστήκαμε την ιστορική μας αποστολή.  Επί πολλά χρόνια ήμασταν η ϕωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο και θα προσπαθήσουμε σκληρά  -ακόμα και μέσα από δύσκολες αποϕάσεις-για να συνεχίσουμε να είμαστε η σθεναρή ϕωνή των ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Αυτές οι εκλογές ϕροντίσαμε να μη σηματοδοτούν το τέλος, αλλά να προμηνύουν το νέο ξεκίνημα. Κι αυτή η νέα αρχή δεν είναι μακριά. Η 26η Ιουνίου θα είναι μια άλλη μέρα. Θα είναι ημέρα που ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, εκ νέου βουλευτής, θα ευχαριστήσει το ΔΚ για τη χειρονομία του της ειλικρινούς συνεργασίας και θα δηλώσει βουλευτής του ΚΕΑΔ. Πράγμα που δεν έκανε ο κύριος Μάρτος το 2013 όταν εξελέγη με την εκλογική λίστα του ΣΚ μέσα από συμϕωνία ως εκπρόσωπος του ΚΕΑΔ. Ιδού είναι η διαϕορά του αληθινού ηγέτη των Βορειοηπειρωτών από τους προσωρινούς γυρολόγους και συμϕεροντολόγους πολιτευτές.   

Στους συμπατριώτες μας  που ακόμα στρέϕονται και καταϕέρονται κατά του ΚΕΑΔ, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι δεν θα μπορούσατε να διαλέξετε χειρότερη ώρα για να θρέψετε τον εγωισμό σας και να ανασύρετε από τη λήθη προσωπικές αντιπάθειες και παράπονα του παρελθόντος. Υπάρχει όμως χρόνος να πράξετε το σωστό και πιστεύω ότι θα το πράξετε. Αν πρέπει για μια ακόμη ϕορά να ενωθούμε για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, σας διαβεβαιώνω ότι τώρα είναι η ώρα.

Για το συμϕέρον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στο όνομα της Δημοκρατίας,  σας καλώ  όλους να υποστηρίξετε την επιλογή μας. Να στηρίξετε το ΚΕΑΔ μέσω του Δημοκρατικού Κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Να σταθείτε δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Για να μην σιγήσει  η ϕωνή της Ελληνικής Μειονότητας. Επιμένουμε σε  έναν πολιτικό κόσμο που θα ακούγονται τα δίκαιά μας. Επιμένουμε σε ένα κοινοβούλιο που θα έχουμε βήμα, θα έχουμε λόγο  και τα δικαιώματα μας  θα διεκδικούμε να μην παραμένουν στα χαρτιά. Στηρίξτε μας. Για να επιβιώσουμε. Για να μην σιγήσει  ούτε στιγμή η ϕωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.  

Ο Πρόεδρος

της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ

Παράρτημα Αγ.Σαράντα

Βασίλης   Κάγιος

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon