Το άλλο δίλημμα: Ντονάλτν Τράμπ ή Ταγίπ Ερντογάν;

Δημοσιεύθηκε: 20/06/2017 20:03 Τελευταία Ενημέρωση: 20/06/2017 20:03 Από: Tachydromos

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Ταγίπ Ενρτογάν στο φιλοραμικό Top Channel, οι εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία έχουν να απαντήσουν και σε ένα άλλο δίλημμα: Ντόναλντ Τραμπ ή Ταγίπ Ερντογάν;

Η συνάντηση Τραμπ – Μπάσα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ πέρασε το ξεκάθαρο μήνυμα στους αλβανούς ψηφοφόρους της Κυριακής ότι ο δυτικόφιλος ηγέτης της Ενωμένης Αλβανικής Αντιπολίτευσης είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών και των δυτικοευρωπαίων γενικότερα. Οι δημοσκοπήσεις αποτύπωσαν αμέσως την επικράτηση Μπάσα στις επικείμενες εκλογές και στο στρατόπεδο Ράμα σήμανε συναγερμός.

Το λόμπυ Ράμα, σε μια ανέλπιδη εξόρμηση, προσπάθησε να προσεγγίσει κάποιον ευρωπαίο ηγέτη για να του αποσπάσει στήριξη, αλλά, αρχίζοντας από τον Τσίπρα και καταλήγοντας στην Άγγελα Μέρκελ, δεν είχε καμιά ανταπόκριση. Οπότε, πικραμένος και χολιασμένος απευθύνθηκε στη σίγουρη και δοκιμασμένη συνταγή του που ακούει στο όνομα Ταγιπ Ερντογάν. Έστειλε άρον-άρον με ναυλωμένο τσάρτερ στην Τουρκία το Σοκόλ Μπάλα να του πάρει συνέντευξη. Και την πήρε.

Ο Ερντογάν, τελείως απροκάλυπτα έκανε έκκληση να ψηφίσουν το Ράμα, αποδεικνύοντας ότι το Ράμα με την Τουρκία τον συνδέουν ύπουλα σχέδια περεταίρω αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Η έκκληση Ερντογάν υπέρ του Ράμα, τιμά τον ηγέτη της Ενωμένης Αντιπολίτευσης Μπάσα, ο οποίος είναι σταθερά προσηλωμένος στο δυτικοευρωπαϊκό όραμα της χώρας.

Οι αλβανοί ψηφοφόροι είναι πια ξεκάθαροι ότι δεν έχουν να επιλέξουν μόνον έναν από τους Μπάσα –Ράμα αλλά και έναν από τους Τραμπ –Ερντογάν. Όταν αυτό το δίλημμα είναι ξεκάθαρο για τους αλβανούς, τότε από τους έλληνες βορειοηπειρώτες θα έχει μια πεντακάθαρη απάντηση:

Καταψηφίζουμε Έντι Ράμα και Ταγίπ Ερντογάν!

Ψηφίζουμε Λιουλεζίμ Μπάσα και Ντόναλντ Τραμπ!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon