Αναθάρρησαν με την επανεκλογή Ράμα οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών

Δημοσιεύθηκε: 28/06/2017 11:21 Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2017 11:21 Από: Tachydromos

Η πολιτική ζωή στην Αλβανία, αναμένεται σιγά- σιγά να ξαναβρεί τους γνώριμους ρυθμούς της, με τον Έντι Ράμα τη φορά αυτή να είναι απόλυτα κυρίαρχος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο καθώς εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή (74 έδρες επί συνόλου 140 αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα ελάχιστα εκλογικά τμήματα που δεν είχαν προστεθεί στο σύνολο).

Η μεγάλη αποχή δεν προσφέρεται για μεγάλους πανηγυρισμούς κι εκείνο που κυριαρχεί στην επικαιρότητα είναι οι καταγγελίες για απειλές, χρηματισμούς κλπ., που προέρχονται μάλιστα κατά κύριο λόγο από τον μέχρι τώρα κυβερνητικό εταίρο του Ράμα, τον Ιλίρ Μέτα. Με την επανεκλογή Ράμα έχουν αναθαρρήσει οι καλλιεργητές και διακινητές χασίς, που σύμφωνα με τις προεκλογικές καταγγελίες, ακόμη και υπουργού της Κυβέρνησης Ράμα, ήταν ανεξέλεγκτοι, είχαν διασυνδέσεις με κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα, όπως υποστήριζαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήταν εκείνοι οι οποίοι θα χρηματοδοτούσαν τον προεκλογικό αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Προς το παρόν αυτό που κυκλοφορεί ευρέως στην Αλβανία, είναι ότι στις εκλογές έγινε εμπόριο ψήφων, με την πηγή των χρημάτων, όλοι να την υποψιάζονται, αλλά ακόμη να μην είναι σε θέση να την αποδείξουν. «Κόλαφο» για την Αλβανία, αποτελεί ένα ακόμη αποκαλυπτικό ρεπορτάζ έγκυρου διεθνούς μέσου ενημέρωσης, όπως είναι η Γερμανική Deutshe Welle. Όπως αναφέρει παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό των διακινητών και το γεγονός ότι η γειτονική μας χώρα θεωρείται η μεγαλύτερη παραγωγός χασίς στην Ευρώπη.

«Πόσοι ακριβώς τόνοι χασίς διακινούνται κάθε χρόνο από εκείνη την περιοχή και φθάνουν στην Ευρώπη δεν μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Αλβανία θεωρείται η μεγαλύτερη παραγωγός χασίς στην Ευρώπη, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η Ελλάδα. Εδώ και καιρό οι ελληνικές και οι ιταλικές αρχές συνεργάζονται για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών μέσω θαλάσσης. Και ένας από τους λόγους είναι ότι οι έμποροι ναρκωτικών είναι καλύτερα εξοπλισμένοι ακόμα και από τις διωκτικές αρχές», τονίζει η Deutshe Welle.

Σε άλλο σημείο, σημειώνει ότι η Αστυνομία είναι ανήμπορη να καταπολεμήσει τους εμπόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμη και γαϊδουράκια στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Φοβάμαι να κάνω ελέγχους στα σύνορα, κανείς δεν ξέρει πού και πότε μπορεί να εμφανιστεί η μαφία των ναρκωτικών και εάν κάποιος αρχίσει να πυροβολεί» εξομολογείται ένας αστυνομικός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Καλλιέργειες χασίς υπάρχουν και στην Ελλάδα, αλλά όπως η έκταση που έχει πάρει στην Αλβανία είναι άνευ προηγουμένου και συναγωνισμού: «Η αλβανική αστυνομία αναφέρει ότι πέρυσι καταστράφηκαν 2,3 εκατομμύρια δενδρύλλια κάνναβης, ωστόσο η καλλιέργεια χασίς είναι για το φτωχό πληθυσμό συχνά η μοναδική πηγή εσόδων», καταλήγει η Deutshe Welle.

http://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon