Γρήγορα στα δύσκολα

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2017 09:09 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2017 09:08 Από: Tachydromos

Αναστώντας ένα ερασιτεχνικό βίντεο, έξω από ένα παρεκκλήσι, μάλλον προς το τέλος θρησκευτικής ακολουθίας σε κάποια μικρή κοινότητα, τα φίλοκυβερνητικά ΜΜΕ εστίασαν και πάλι σε ένα Ορθόδοξο ιερέα. "Αναθεματίζει τον Πρωθυπουργό Ράμα!" μεταδίδουν ανεύθυνα...καθώς ούτε καν είχαν ακούσει τα λεγόμενα.

Όλα αυτά την Πέμπτη κι ενώ ακόμη συνέχιζε η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και γενικότερα η μετεκλογική ανάλυση.

Προφανώς οι ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ακολουθώντας ρητά τη γραμμή του Αρχιεπισκόπου δεν αναμειγνύονται στην πολιτική. Ωστόσο όμως οι ίδιοι και το πλήρωμα των ενοριών τους είναι και υπεύθυνοι πολίτες με δικαιώματα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να σιωπούν έναντι αδικιών που τους γίνονται. Αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί.

Ο ιερέας μάλλον και για πολλοστή δυστυχώς φορά μιλούσε στους συνειγμένους για τους αγίους αποστόλους Πέτρο και Παύλο για την παρακαταθήκη αγώνων υπέρ της πίστεως που μας άφησαν. Και για να είμαστε πιστοί πρέπει να περιφρουρούμε και την περιουσία των ναών και μονών μας αλλά και το θεσμικό κύρος της Εκκλησίας μας.

Η Κυβέρνηση όμως όχι απλά επιτρέπει και με διάφορους τρόπους νομιμοποιεί την λεηλασία της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας αλλά προβένει η ίδια σε πράξης αμφισβήτησης.

Ποιός να ξεχάσει ότι η ανάληψη καθηκόντων προ τετραετίας είχε ξεκινήσει με την έξωση των πιστών απ το ναό τους στην Πρεμετή και λίγο αργότερα στον άγιο Σπυρίδωνα Βούνου έγιναν εργασίες στο εσωτερικό χωρίς καμιά συνεννόηση ούτε με τις ανώτερες εκκλησιαστικές αρχές ούτε με την επιτόπια κοινότητα των πιστών. Και φτάσαμε στον άγιο Αθανάσιο.

Κάπου εκεί υφίστατε και το φαινόμενο του εθοσμού. Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει στην αυθαιρεσία της και να υλοποιήσει σχέδιο αναστηλώσεων στην περιοχή Βούνου και Δευμάδων θίγοντας κυριότητα ναών και μονών. Θέλει εκ των προτέρων να ακυρώσει όποιο ενδεχόμενο αντίστασης απ την τοπική κοινωνία. Είναι εθισμένη στην αυθαιρεσία και την αλαζωνία. Γι αυτό επιστρέφουμε τόσο γρήγορα στα δύσκολα.

Οι ορθόδοξοι ιερείς και ο π. Ευθύμιος τον οποίο έβαλαν στο κάδρο δεν αναθεματίζουν. Δεν παύουν όμως να μιλούν για αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Έρχονται δυσκολότερα και πολύ πιο γρήγορα ...

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon