Το πρωθυπουργικό βίντεο...και μια πληγή

Δημοσιεύθηκε: 24/07/2017 07:05 Τελευταία Ενημέρωση: 24/07/2017 07:05 Από: Tachydromos

Έχει συνηθίσει ο Πρωθυπουργός Ράμα να καλημερίζει, δύο και τρεις φορές την εβδομάδα, τους εν τω τσιφλικίο του παροικούντας, αναρτόντας βίντεο και φώτο από διάφορες πόλεις της χώρας, που έχουν δεχτεί τις φουτουρηστικής του έμπνευσης πολεοδομικές παρεμβάσεις. Πλην όμως υλοποιημένες με τους πόρους των φόρων που επιβάλει στους πολίτες που ευελπιστούν στις προβλέψεις ότι τα σχέδια αυτά και οι παρεμβάσεις ευπρεπισμού θα βελτιώσουν τος συνθήκες ευημερίας τους.

Άλλο όμως είναι το θέμα. Το σημερινό Κυριακάτικο "Πρωθυπουργικό Καλημέρισμα" εστίαζε στην Πρεμετή και την Κεντρική της Πλατεία. Με πραγματικά πλάνα, ψηφιακές απεικονίσεις και αρκετή μακετούρα ο Ράμα έδειξε μια κατάσταση ειδιλιακής κωμόπολης. Δεν μπόρεσε όμως παρά το επιμελημένο μοντάζ να κρύψει την πληγή.

Στο κέντρο είναι ένα ερειπομένο κτίσμα, ότι έχει απομείνει μαζί με τις κακαίσθητες προσθήκες του κομουνισμού απ τον άλλοτε όμορφο κι επιβλητικό ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σε λιγότερο απο τρεις εβδομάδες θα συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από τότε που οι Ορθόδοξοι δόλια και βίαια εκδιώχθηκαν απ το κτίσμα. Ήταν εκεί σχεδόν 17 χρόνια με αγώνες αδιάκοπους ώστε επιτέλους να τους επιτρέψουν να ανακατασκευάσουν το ναό τους που είχε απ το 1963 μετατραπεί απ το κομουνιστικό καθεστώς σε θέατρο αθειστικής προπαγάνδας. Αντί αυτού κύκλοι που εχθρεύονται τους Ορθοδόξους οργάνωσαν την έξωση τους.

Ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος της κατάστασης. Από επισκέψεις του στην πόλη, από περιοδίες και από συναντήσεις με Ορθόδοξους ιερείς της ευρύτερης περιοχής γνωρίζει ότι η άρνηση της άδειας για αποκατάσταση αυτού του ναού αποτελεί πράξη στέρησης της θρησκευτικής ελευθερίας.

Προφανώς επίσης γνωρίζει ότι μέρος της πλατείας που διαφημίζει είναι πάνω σε οικόπεδο της Παναγίας εγγεγραμμένο μάλιστα στα Υποθηκοφυλάκεια του κράτους. Οι Ορθόδοξοι δεν αντέτειναν στην ανάπλαση τόσο διότι ήθελαν να συμβάλλουν στον ευπρεπισμό της πόλης τους όσο και διότι ελπίζαν να συμβάλει η γενναιοδωρία τους στο να ξεπεραστεί η δυσκολία ώστε να επανέλθουν στο Ναό.

Το βίντεο του Πρωθυπουργού δεν μπόρεσε να κρύψει ότι παρμένει όμηρος λογικών εμμονικών εις βάρος των Ορθοδόξων. Η πλατεία παραμένει το φάρο της...

Το βίντεο προφανώς απέφυγε να δείξει τους δεκάδες πιστούς και τον ιερέα τους που συνεχίζουν σ ένα παράπηγμα στο υπόστεγο να προσεύχονται καρτερικά και μαρτυρικά ώστε η εξουσία να τους επιτρέψει να ξαναφτιάξουν το Ναό τους τόσο όμορφο και πνευματικό όσο οι προγόνοι τους τον κληρονόμησαν.

Έκθετη βέβαια με το βίντεο και η Δημοτική Αρχή. Έτυχε της συντρηπτικής υποστήριξης των Ορθοδόξων για να βοηθήσει την προσδοκία τους για αποκατάσταση της αδικίας.

Δεν θα μπορούσε περισσότερα να πει το βίντεο για άθλια ψυχολογική και όχι μόνο βία που ασκείται στους Ορθοδόξους...

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon