Εκστρατεία των Τούρκων κατά των Χριστιανών με επικεφαλής τον Ερντογάν, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Δημοσιεύθηκε: 26/08/2017 09:26 Τελευταία Ενημέρωση: 26/08/2017 09:25 Από: Tachydromos

Μια νέα μελέτη του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης (SCF: Stockholm Center for Freedom) αποκαλύπτει μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία μίσους και ξενοφοβίας απέναντι στις χριστιανικές μειονοτικές ομάδες εντός της Τουρκία αλλά και του χριστιανισμού γενικότερα, με επικεφαλής τον απολυταρχικό ηγέτη της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πολύ συχνά περνά διαμέσου των ομιλιών του μηνύματα μίσους εναντίον των Χριστιανών και ιδιαίτερα κατά του Βατικανού, στιγματίζοντας με τον τρόπο αυτό εκατομμύρια ανθρώπους στην Τουρκία. Παράλληλα τα μηνύματα αυτά αποτελούν το εφαλτήριο για μια γενικότερη συστηματική και εσκεμμένη προσπάθεια εχθρότητας κατά του χριστιανισμού.

Ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός του τούρκου προέδρου, ενισχύεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρίσκονται υπό το απόλυτο έλεγχο του και αποκτά με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερο ακροατήριο και σταδιακά φανατικούς οπαδούς .

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη γλώσσα του μίσους ως όπλο κατά των χριστιανών της Τουρκίας και αυτό είναι μια αρκετά ανησυχητική εξέλιξη» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, Πρόεδρος του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης (SCF). «Με την διάχυση ψευδών ισχυρισμών για το Βατικανό, που παραλληλίζουν τους μουσουλμάνους αντιπάλους του με τους Σταυροφόρους, δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον των Χριστιανών» πρόσθεσε.

Η SCF έχει εξετάσει μεγάλο μέρος των ομιλιών του Ερντογάν που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια και αποκάλυψε το πλαίσιο της προπαγάνδας κατά του χριστιανισμού που έχει καταρτίσει ο Ερντογάν και οι συνεργάτες με την βοήθεια των εγχώριων ΜΜΕ.

Στην λογική αυτή, ο τούρκος πρόεδρος αποκλείει ανοιχτά ένα διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ του Ισλάμ και του Χριστιανισμού, χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ομάδα απίστων με επικεφαλής τον Πάπα και κατηγορεί ευθέως ακόμη και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μόνο χριστιανικά έθνη.

Ωστόσο, οι αδυσώπητες επιθέσεις εναντίον του χριστιανισμού και ειδικά του Πάπα, ξεκίνησαν όταν επήλθε ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του Ερντογάν και του Γκιουλέν. Διότι τότε, η προσπάθεια του τούρκου προέδρου να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη, μέσω πολιτικής εκστρατείας των τούρκων της διασποράς, εμποδίστηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιπτώσεις όπως στην περίπτωση της Γερμανίας και των Κάτω Χώρων.

Στον αντίποδα αυτού ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον πρόσφατα κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία σε ότι αφορά τα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών θρησκευτικών ομάδων επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Ερντογάν για περιορισμό των δικαιωμάτων των χριστιανικών ομάδων.

Επίσης έθεσε δημοσίως και το θέμα του αμερικανικού ποιμένα A. Μπράνσον ο οποίος φυλακίστηκε άδικα στην Τουρκία Οκτώβριο του 2016 λόγω υποτιθέμενων δεσμών με το θρησκευτικό κίνημα Γκιουλέν.

Η SCF καλεί την Τουρκία να αντιμετωπίσει το μίσος και τις προκαταλήψεις που δεν κρύβονται πλέον στο σκοτάδι, αλλά φύονται σαν μανιτάρια δημόσια χωρίς κανένα περιορισμό. Η SCF καλεί την κυβέρνηση Ερντογάν να σεβασθεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μίσους και να σταματήσει να παραβιάζει τόσο τους νόμους του δικού της συντάγματος όσο και τις διεθνείς υποχρεώσεις.

Επιπρόσθετα η SCF επισημαίνει ότι ήλθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου οι διεθνείς εταίροι και οι σύμμαχοι της Τουρκίας να αντιμετωπίσουν τη θλιβερή συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου και να του καταστήσουν σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα είναι πλέον ανεκτή.

Πηγή: mihnatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon