To σχέδιο για εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Χειμάρρας -του Νίκου Σταυρουλάκη

Δημοσιεύθηκε: 03/09/2017 18:19 Τελευταία Ενημέρωση: 03/09/2017 18:18 Από: Tachydromos

Το μυστικό κείμενο των 86 σελίδων που βρίσκεται στα συρτάρια του Ράμα προβλέπει τη σταδιακή εξόντωση των ομογενών με το πρόσχημα της ανάπτυξης

Σε κατάσταση «ανοιχτού πολέμου» με τις αλβανικές Αρχές βρίσκεται πλέον η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αμυνόμενη και πάλι «υπέρ βωμών και εστιών», απέναντι στο πογκρόμ εθνοκάθαρσης που έχει εξαπολύσει, εντονότερο τα τελευταία δύο χρόνια, σε βάρος χριστιανών - Ελλήνων η κυβέρνηση Ράμα.

Προκεχωρημένο φυλάκιο η Χειμάρρα, που έχει δεχτεί το κύριο βάρος των επιθέσεων ξεριζωμού των κατοίκων της. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα το «μυστικό σχέδιο της εθνοκάθαρσης», με μανδύα τουριστικής ανάπτυξης, με το οποίο ο έρπων στα Βαλκάνια αλβανικός εθνικισμός επιχειρεί να «τελειώσει» οριστικά με το ζήτημα της παρουσίας χριστιανών και Ελλήνων σε υποτιθέμενα αλβανικά εδάφη.

Το καλά κρυμμένο σχέδιο στα συρτάρια του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, αποτελούμενο από 86 σελίδες, αποκαλύπτει τη δραματική διάσταση της εθνοτικής ασφυξίας και της επιχείρησης αφανισμού που εφαρμόζουν κουτοπόνηρα ο Ράμα και οι συνεργοί του, με την υποστήριξη του άξονα Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας. Κομμάτια του σχεδίου έχουν διαρρεύσει σκοπίμως τμηματικά, προκειμένου να μην υπάρξει γενική αντίδραση της ελληνικής ομογένειας και των χριστιανικών πληθυσμών που ζουν από αιώνων στα νοτιοδυτικά παράλια της Αδριατικής.

Το κείμενο (στα αλβανικά) φέρει τον παρελκυστικό τίτλο «Κανονισμοί και ποιοτικές παράμετροι για στρατηγικές επενδύσεις σε εθνικά σημαντικές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης στη νότια παράκτια ζώνη της Αλβανίας» («Regulloret dhe parametrat cilesore per investimet strategjike ne vendet e rendesise kombetare per zhvillimin e turizmit ne Zonen Bregdetare Jugore te Shqiperise») και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς μελέτη, από το διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κοτζιάς έχει δώσει εντολή το κείμενο να μεταφραστεί πιστά, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του εγχειρήματος, η συνολική έκταση γης, που, ενώ ανήκει σε γηγενείς πληθυσμούς, υφαρπάζεται με τη μορφή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, και οι πιθανοί κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, ως προς τις πτυχές που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν «απειλή» κατά της χώρας...

Και αυτό γιατί παράλληλα εξελίσσεται, μεθοδικά και υπόγεια, σχέδιο εποικισμού των παραλίων, με μεταφορά αλβανικών (μουσουλμανικών) πληθυσμών από τον Βορρά και το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να ανατραπεί οριστικά ο δημογραφικός χάρτης της Βορείου Ηπείρου. Το σχέδιο υπακούει στη γενικότερη κατεύθυνση διατήρησης και ενίσχυσης του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια (από τη Θράκη μέχρι το Μαυροβούνιο), το οποίο σθεναρά υποστηρίζουν η Αγκυρα και το Ριάντ.

Το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε «χριστιανικές» περιοχές στοιχειοθετείται από μυστικές εκθέσεις αλλά και μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων, που βλέπουν τις περιουσίες τους να περιέρχονται σε πρόσωπα ξένα προς την περιοχή.

Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση Ράμα επιχειρεί να «βάλει χέρι» ακόμα και σε χριστιανικές εκκλησιαστικές περιουσίες που ανήκουν σε ιερούς ναούς και μοναστήρια, ενώ δεν αγγίζει τζαμιά και εκτάσεις που ανήκουν σε μουσουλμανικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εκτάσεις του μοναστηριού του Αγίου Θεoδώρου στην τοποθεσία Αρτα (της Αλβανίας), που επιχειρεί να απαλλοτριώσει η αλβανική κυβέρνηση. Το σχέδιο στο χωριό Κυπαρό αποκάλυψε (με τη δημοσίευση χαρτών) από τις πρώτες κιόλας ενέργειες εφαρμογής του η «κυριακάτικη δημοκρατία», κινητοποιώντας την ελληνική πολιτική ελίτ. Είναι επίσης γνωστό ότι η εφαρμογή του συνολικού σχεδίου ξεκίνησε «δειλά», με την κατεδάφιση του Ι. Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, με πρόσημα την οριοθέτηση μιας δήθεν αρχαιολογικής έκτασης (σ.σ.: ουδέποτε αποδείχθηκε), στην οποία βρισκόταν από αιώνων το εκκλησάκι.

Τότε, κανείς δεν είχε δώσει σημασία στο γκρέμισμα του μικρού πλίνθινου ιερού κτίσματος του χωριού (ήταν περισσότερο προσκύνημα, παρά ναός), παρά τον θρήνο των κατοίκων του, που έχασαν ιστορικό σημείο λατρείας, αλλά και τις εκκλήσεις να ανασταλεί η κατεδάφιση.

Έσοδα από ναρκωτικά και πορνεία χρηματοδοτούν τον ισλαμικό εποικισμό

Στην περίπτωση του αλβανικού Νότου, το εγχείρημα του «σοσιαλιστή» Ράμα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αξιοποίηση και στο ξέπλυμα «βρόμικου χρήματος». Σύμφωνα με μαρτυρίες των γηγενών Ελλήνων της Χειμάρρας, και όπως καταδεικνύει η ίδια η απέραντη έκταση των δήθεν αναπλάσεων, απαιτείται αμύθητο ποσό για την ολοκλήρωση του σχεδίου. Το χρήμα αυτό η Αλβανία δεν διαθέτει (τουλάχιστον επίσημα), ενώ δεν έχει εκπονηθεί ακόμα επίσημη οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος των «τουριστικών» παρεμβάσεων στα αδριατικά παράλια.

Μόνο στην περιοχή της Χειμάρρας (κεφάλαιο Β΄ στο κείμενο-σχέδιο) η έκταση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αγγίζει τα 3.000 στρέμματα, ενώ η συνολική έκταση που βρίσκεται στο στόχαστρο του συνεχώς εξαπλούμενου αλβανικού εθνικισμού θα αγγίξει τα 200.000 στρέμματα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απαλλοτρίωση της παραλιακής ζώνης η «επίθεση» κατά περιουσιών Ελλήνων θα περάσει και στην ενδοχώρα, προκειμένου (σε βάθος χρόνου) να εξαλειφθεί παντελώς το ελληνικό χριστιανικό στοιχείο.

Το «βρόμικο χρήμα» ρέει άφθονο, αφού, σύμφωνα και με επίσημες εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΑΣΕ), το ποσό που σωρεύουν οι Αλβανοί μαφιόζοι παγκοσμίως από τη διακίνηση των ναρκωτικών, το trafficking και την πορνεία ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ ετησίως. Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ φέρεται ότι κατευθύνονται σε μίζες και δωροδοκίες διεφθαρμένων αξιωματούχων στην Αλβανία και στις Βρυξέλλες, ενώ τα υπόλοιπα ξεπλένονται σε παντός είδους έργα τουριστικής ανάπλασης!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παραλίας Δραλέου - Παλάσας της Χειμάρρας (Κεφ. 4, εδάφιο Β-1 στο σχέδιο), τμήμα της οποίας έχει ήδη απαλλοτριωθεί και στο οποίο κατασκευάζεται (δήθεν) μια πολυχρηστική ξενοδοχειακή μονάδα (resort). Ομως, οι φωτογραφίες με drone αποδεικνύουν ότι πρόκειται για κατοικίες (ούτε καν εξοχικές) που προορίζονται για εποίκους, καθώς η διαμόρφωση του εργοταξίου αποκαλύπτει ότι πέρα από κατοικίες το συγκρότημα δεν διαθέτει τις αναγκαίες εγκαταστάσεις που δικαιολογούν «δομή» resort (θεματικά πάρκα, πισίνες, γήπεδα αθλοπαιδιών, αμφιθέατρα συνεδρίων κ.λπ.).

Ηδη, η Χειμάρρα βρίσκεται στους δρόμους! Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειρηνική αλλά δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της ελληνικής μειονοτικής πόλης, που προστατεύεται από το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας», έξω από το δημαρχείο, ενώ ο εξωμότης δήμαρχος Γιώργος Γκόρος (του αφαιρέθηκαν πρόσφατα η ελληνική ιθαγένεια και η ελληνική ταυτότητα που κατείχε) παρέμεινε άφαντος. Οι Χειμαρριώτες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιό τους, δυστυχώς και με ψήφους μελών που είναι Ελληνες υπήκοοι, υπέρ του σχεδίου «ανάπλασης» της Χειμάρρας, το οποίο επίσης προβλέπει κατασχέσεις και κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών και υφαρπαγή καλλιεργήσιμων εκτάσεων, Ελλήνων ιδιοκτητών, στα οποία υποτίθεται ότι θα οικοδομηθούν ξενοδοχειακές μονάδες. Οι Χειμαρριώτες κατήγγειλαν ευθέως ότι έχει ξεκινήσει επιχείρηση εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.

Πηγή:dimokratianews.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon