“Χαμόγελα” αισιοδοξίας για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ: “Είμαστε σε καλό δρόμο” λέει η Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: 06/09/2017 09:30 Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2017 09:30 Από: Tachydromos

Είμαστε σε καλό δρόμο με την γεώτρηση στο Οικόπεδο 11, καθώς η διαδικασία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, συστήνοντας υπομονή αναφορικά με τα ευρήματα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TVONE (MEGA ΚΥΠΡΟΥ), o Υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφές με την κοινοπραξία ΤΟΤΑL – ENI και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν η απαραίτητες ανακοινώσεις.

Όσον αφορά την κάθοδο της κοινοπραξίας ExonMobil και Qatar Petroleum στην Κύπρο, ο Υπουργός Ενέργειας, ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη οι δυο εταιρείες θα παρουσιάσουν τους σχεδιασμούς τους για την Κύπρο , ενώ όπως σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης το δικό μας μήνυμα είναι η κοινοπραξία για το οικόπεδο 10 να επισπεύσει τις διαδικασίες, ενώ όπως ανέφερε η Κύπρος «χτίζει» στον East Med.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ LIVE:

Όλο και πιο κοντά στην επιβεβαίωση πως το κοίτασμα Ονησίφορος περιέχει φυσικό αέριο, βρίσκεται η ΤΟΤΑΛ με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν για θετικές ανακοινώσεις.

Ευδιάκριτο είναι πλέον το χαμόγελο στο πρόσωπο του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και το τρυπάνι West Capella της ΤΟΤΑΛ φαίνεται να εντόπισε υδρογονάνθρακες στα έγκατα του κοιτάσματος Ονησίφορος στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Βεβαίως το απόρρητο των ενεργειακών δραστηριοτήτων δεν επιτρέπει την παραχώρηση στοιχείων και δηλώσεων.

Παρά την δυσκολία Λακκοτρύπη να δώσει λεπτομέρειες, χθες στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πιο αποκαλυπτικός μιλώντας για θετικές ενδείξει.

Κάτι που αν επιβεβαιωθεί είναι αναμενόμενο ότι θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην οποία δειλά – δειλά εισέρχεται και το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σημειώνεται ότι στο ενεργειακό τοπίο θα προστεθούν σήμερα και οι επίσημες ανακοινώσεις του Αμερικανικού κολοσσού Exxon Mobil που στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Λευκωσία θα δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα γεωτρήσεων τους στο πολλά υποσχόμενο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή:mignatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon