Τουλάχιστον 22 τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου

Δημοσιεύθηκε: 15/09/2017 15:13 Τελευταία Ενημέρωση: 15/09/2017 15:13 Από: Tachydromos

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον σταθμό Parsons Green, το πρωί της Παρασκευής και ενώ αυτό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο.

Ολοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, οι περισσότεροι από αυτούς με επιφανειακά εγκαύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα λευκό δοχείο, φωτογραφία του οποίου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο βαγόνι, και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Sky News, αναφέρουν πως η συσκευή που εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντός του δοχείου δεν εξερράγη πλήρως, καθώς επρόκειτο πιθανότατα για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη.

Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εξέλθουν από το μετρο ενώ δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πατήσουν πάνω σε άτομα πεσμένα στο πάτωμα για να σωθούν.

Ακόμη, αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από Parsons Green και περιπολικά βρίσκονται σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν τον σταθμό.

Ανδρες της MI5, της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με το Reuters, συνδράμουν στο έργο της Αντιτρομοκρατικής.

Επίσης, ασθενοφόρα αλλά και ομάδες αντιμετώπισης επικίνδυνων περιστατικών έχουν σταλεί στο σημείο ενώ όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου «προτεραιότητα είναι να γίνει εκτίμηση της σοβαρότητας και της φύσης των τραυμάτων που έχουν υποστεί οι επιβάτες».

Τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Edgware Road και Wimbledon έχουν διακοπεί.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως η Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνέχεια για το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι εξέφρασε μέσω Twitter τη συμπαράστασή στους τραυματίες και στα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν στο σημείο.

UK Prime Minister ✔ @Number10gov PM: My thoughts are with those injured at Parsons Green and emergency services who are responding bravely to this terrorist incident. 11:25 π.μ. - 15 Σεπ 2017

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, σε δήλωσή του υπογράμμισε « Δεν θα φοβηθούμε και δεν θα ηττηθούμε από την τρομοκρατία».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με απανωτά tweets, άδραξε την ευκαιρία να κριτικάρει την Scotland Yard και να προωθήσει την πολιτική του φιλοδοξία για αυστηροποίηση και διεύρυνση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης προς τις ΗΠΑ.

Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump Another attack in London by a loser terrorist.These are sick and demented people who were in the sights of Scotland Yard. Must be proactive! 12:42 PM - Sep 15, 2017

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon