Αντιφάσεις…

Δημοσιεύθηκε: 29/09/2017 09:25 Τελευταία Ενημέρωση: 29/09/2017 22:57 Από: Tachydromos

Σχεδόν σε όρκο πίστεως και αφοσίωσης των μελών της ομάδας του έχει μετατρέψει ο Ράμα και γενικότερα το κατεστημένο απόδειξη «πατριωτισμού» την δημόσια εκφορά του δογματικού: «Στη Χιμάρα δεν έχει ελληνική μειονότητα».

Αυτή την εβδομάδα στη διαδικασία μύησης υπεβλήθη η Υπουργός Πολιτισμού κα. Μιράλα Κουμπάρο. Βρήκε κι αυτή την ευκαιρία σε πολιτική εκπομπή να επαναλάβει: «Πρώτον (για να μη το ξεχάσει) στη Χιμάρα δεν έχει ελληνική μειονότητα… (δεύτερο δεν είχε απλά εξηγούσε τη σπατάλη δημοσίου χρήματος για να παραπλανήσει τους Χιμαριώτες απ’ την υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας)»

Μόνο που υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις πολύ προφανείς και δεν αναφερόμαστε στις ιστορικές πηγές (τις αφήνουμε στο Τζούφι και το Μπίντο να τις διδάσκουν στο Γκόρο).

Για πολλοστή φορά όπως και σε άλλα σχετικά ρεπορτάζ για την περιοχή κι εκείνο το βράδυ παρουσιάζοντας τις σκηνές των αντιδράσεων των Χιμαριωτών εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούγονταν η λαλιά τους ως το πλέον αδιάσειστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητας, της καταγωγής και της κοινοτικής συνοχής.

Η δεύτερη πολύ βασική και λίαν πολιτικής χροιάς αντίφαση αφορά το γεγονός της χρονικής στιγμής που η κα. Κουμπάρα ορκίζονταν ότι στη Χιμάρα όπως της είπε ο Ράμα και το κατεστημένο δεν έχει Ελληνική μειονότητα. Εκθέτει την όλη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή του Νομοσχεδίου «Περί προστασίας των εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανική «Δημοκρατία».

Έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον συνάδελφο της (αδελφό κοινού πατέρα), τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος μία μέρα νωρίτερα στην Επιτροπή Νόμων της Βουλής είχε ισχυριστεί ότι δια του Νόμου αυτού η Αλβανία θα εφαρμόσει την απαραίτητη προϋπόθεση του αυτοπροσδιορισμού των μελών των μειονοτήτων, όπως εξ άλλου αξιώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ΕΕ και άλλες συνθήκες τις οποίες η Αλβανία έχει υιοθετήσει.

Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση των μειονοτήτων στην Αλβανία… πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, φρόντισε η Υπουργός Πολιτισμού να ακυρώσει τη δημαγωγία του ΥπΕξ, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα το ειδικό βάρος της Χιμάρας και εν γένει της ΕΕΜ στη διαπραγμάτευση για έναρξη των διαδικασιών ενσωμάτωσης στην ΕΕ.

Ο ΥπΕξ προσπαθεί να πει το δικό του αφήγημα παραπλάνησης αλλά οι αδυσώπητες αντιφάσεις και κυρίως ο εναγκαλισμός του Ράμα με τους ακραίους αντιευρωπαϊκούς εθνικιστές τον καθηλώνουν και αναδεικνύουν τη ρηχότητα του ψεύδους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon