Αλβανικό διαβατήριο στον Αναστάσιο / Σιάνο: Το πολυετές αίτημά μας έγινε πραγματικότητα

Δημοσιεύθηκε: 24/12/2017 23:47 Τελευταία Ενημέρωση: 24/12/2017 23:47 Από: Tachydromos

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντριτάν Σιάνο, χαιρετίζει την απόϕαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ιλύρ Μέτα, για την απόδοση της αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.  

Μέσα από δικό του στάτους στο FB, ο Σιάνο γράϕει ότι επιτέλους το πολυετές αίτημα των Ορθοδόξων έγινε πραγματικότητα.  

Το στάτους έχει ως εξής:

Το πολυετές αίτημά μας για την απόδοση της αλβανικής ιθαγένειας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας Αναστάσιο, στον άνθρωπο που επί 26 συναπτά έτη εξυπηρετεί εμάς τους αλβανούς ορθοδόξους, που επί ένα τέταρτο της ζωής του, χωρίς μεγάλα λόγια και μόνο με έργα, μας διδάσκει ότι το μοναδικό αντίδοτο κατά του μίσους είναι μόνο η αγάπη, επιτέλους εκπληρώθηκε επίσημα! Γραπτώς. Διότι, θα πρέπει να αποσαϕηνίσουμε, πνευματικά, για μας τους εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς ορθόδοξους, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν δικός μας. Αλβανός με λόγο και με έργα από τις αρχές της προσπάθειάς του για την ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκέϕαλου Εκκλησίας της Αλβανίας και της καταστραμμένης πίστης μας στον Ιησού Χριστό. Μόνιμος πρωτεργάτης της αρμονίας και της συνύπαρξης κατά της διαίρεσης, της έντασης και του μίσους. Εκείνος βίωνε πάντοτε τη σκληρή πραγματικότητα όλων αυτών των χρόνων στην υπηρεσία μας με τη χάρη και τη δύναμη του Χριστού, που για όποιον έχει συνηθίσει να καταστρέϕει Εκκλησίες, είναι πράγματα αδιανόητα. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πάντα Αλβανός για μας τους αλβανούς ορθόδοξους, όντας συνάμα μεγάλος Αλβανός για την υπηρεσία που πρόσϕερε στο Έθνος μας, όταν βοήθησε συνεισϕέροντας με ανθρώπους και με εκατομμύρια οικονομικής στήριξης για την υποδοχή, τη ϕιλοξενία και την περίθαλψη των κοσοβάρων που υπέϕεραν τη σερβική δίωξη. Αύριο, όταν θα ανταμώσω τον Αρχιεπίσκοπο, θα τον αγκαλιάσω επισήμως ως αλβανός.   

Ως ένας από τους εκπροσώπους της Λαμπρής Ορθόδοξης Κοινότητας, νιώθω χρέος και θα πρέπει να ευχαριστήσω την Εξοχότητά Του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Ιλύρ Μέτα γι αυτή την κρατική πράξη ϕιλόξενου, αξιοπρεπή και ευγενή αλβανού, που πορεύεται μέσα από την καπνούρα των ϕόβων, των οθωμανο- κομμουνιστικών δογμάτων, της δειλίας και της αδυναμίας ψυχής και της σκέψης και της μικροπρέπειας που εμπόδιζαν νωρίτερα του προ πολλών ετών αιτήματός μας.    Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα εμένα κι όλων των ορθόδοξων πιστών παντού στην Αλβανία, να δούμε τον Αρχιεπίσκοπό μας στα μάτια, όπως μας αξίζει, κι όχι με τα μάτια καθηλωμένα, όπως μέχρι σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πολιτική και οι συντελεστές της θεωρούσαν ευκολότερο να κάνουν αλβανούς  διάϕορους ηθοποιούς και ποδοσϕαιριστές, παρά τον Αρχιεπίσκοπό μας, ο οποίος εξυπηρετεί εμάς κι όλο το αλβανικό έθνος όσες ϕορές χρειάστηκε.   

Ευλόγησε, Θεέ μου, την Αλβανία κι όλους τους αλβανούς!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon