Ψήφισμα στην αμερικανική Γερουσία για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας

Δημοσιεύθηκε: 24/03/2018 09:25 Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2018 09:25 Από: Tachydromos

Ο φιλέλληνας δημοκρατικός γερουσιαστής Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρουσίασε και φέτος στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας το ψήφισμα με την ευκαιρία της 197ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν 22 μέλη της Γερουσίας, και συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την εθνική επέτειο. Υποστηρίζει τις αρχές δημοκρατικής διακυβέρνησης, στις οποίες είναι δεσμευμένος ο ελληνικός λαός, και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που η Ελλάδα έχει διαδραματίσει στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, από την ανεξαρτησία της και για όλα αυτά τα 197 χρόνια.

Το ψήφισμα σημειώνει επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα πολέμησε στον πλευρό των ΗΠΑ και του ελεύθερου κόσμου σε δύο παγκόσμιους πολέμους, τις στενές της σχέσεις με το Ισραήλ και τον Ισλαμικό κόσμο, τα βήματα προσέγγισης με την Τουρκία, τις βελτιωμένες σχέσεις της με το Ισραήλ κι όλες τις χώρες της περιοχής και τους κοινούς αγώνες με τις ΗΠΑ για την προώθηση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δήλωσή του, ο γερουσιαστής Μενέντεζ σημειώνει ότι «οι ελληνικές ιδέες και τα ιδανικά έχουν τεράστια επιρροή” και αποτελεί τιμή για τον ίδιο που στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινότητα για να τιμήσει την πολιτιστική της κληρονομιά και συνεισφορές.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν και οι: John Barrasso (R-WY), Richard Blumenthal (D-CT), Cory Booker (D-NJ), Sheldon Whitehouse (D-RI), Dick Durbin (D-IL), Chris Murphy (D-CT), Jack Reed (D-RI), Bob Casey (D-PA), Ron Wyden (D-OR), Chris Van Hollen (D-MD), Cory Gardner (R-CO), Mike Enzi (R-WY), Bill Nelson (D-FL), Chris Coons (D-DE), Tom Carper (D-DE), Ron Johnson (R-WI), Marco Rubio (R-FL), Ben Cardin (D-MD), Joe Donnelly (D-IN), Michael Bennet (D-CO), Jeanne Shaheen (NH), David Perdue (R-GA).

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης ΗΠΑ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon