Τα είπαν στο τηλέφωνο Βούτσιτς-Πούτιν… αλβανική προβοκάτσια στο Κόσοβο

Δημοσιεύθηκε: 29/03/2018 08:50 Τελευταία Ενημέρωση: 29/03/2018 08:50 Από: Tachydromos

Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσις μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν για τη «βίαιη» επίθεση της κοσοβάρικης αστυνομίας κατά Σέρβου αξιωματούχου. Ο Μάρκο Τζούριτς, επικεφαλής της σερβικής μειονότητας στο Κόσοβο συνελήφθη και εκδιώχθηκε από το Κόσοβο στις 26 Μαρτίου μετά την είσοδό του στη χώρα χωρίς επίσημη άδεια.

Ο Τζούριτς συνελήφθη στη Μιτροβίτσα και η σύλληψή του προκάλεσε νέα αναταραχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Βούτσις ο Σέρβος πρόεδρος «ζήτησε την συμβουλή του Πούτιν για τον τρόπο αντιμετώπισης της βίας και της επιθετικότητας του Κοσόβου».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ζητήθηκε η συμβουλή του Πούτιν διότι είναι ξεκάθαρο πως οι Αλβανοί του Κοσόβου υποστηρίζονται από πλήθος δυτικών χωρών. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως Πούτιν και Σέρβος πρόεδρος συζήτησαν το ζήτημα του Κοσόβου και τις προβοκατόρικες ενέργειες της Πρίστινα κατά του Τζούριτς.

Στις 28 Μαρτίου η σερβική μειονότητα απαίτησε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και του αρχηγού της αστυνομίας λόγω της σύλληψης και αποπομπής του Τζούριτς. Αν και η Σερβία με την υποστήριξη της Ρωσίας δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο, οι ΗΠΑ και πολλές δυτικές χώρες το έχουν αναγνωρίσει.

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon