ΒΙΝΤΕΟ: Η τρίτη ιστορικά απόπειρα σφετερισμού της μακεδονικής ελληνικότητας

Δημοσιεύθηκε: 04/04/2018 12:24 Τελευταία Ενημέρωση: 04/04/2018 12:24 Από: Tachydromos

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αναμφισβήτητη από αρχαιοτάτων ετών. Η ελληνική γλώσσα, ο ελληνικός τρόπος του βίου χαρακτήριζαν την μακεδονική γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η υψηλή αποστολή του Αλεξάνδρου να μεταφέρει τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι την Βακτριανή, τις Ινδίες και την Αφρική, προετοίμασε την έλευση του χριστιανισμού και την αυγή ενός νέου κόσμου.

Το μακεδονικό εργαστήρι συνέχισε το εκπολιτιστικό του έργο και στη βυζαντινή περίοδο που πρωτοστάτησε στον εκχριστιανισμό πρωτόγονων πολιτισμικά λαών, και πρωτίστως των Σλάβων. Οι Μακεδόνες πρωταγωνίστησαν και στην μεγάλη παλιγγενεσία του έθνους, για την απαλλαγή του από τον τουρκικό ζυγό, με επαναστάσεις, εξεγέρσεις, θυσίες.

Οι προσπάθειες να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα κάτω από την πολιτική προπαγάνδα και την τρομοκρατία εναντίον των Ελλήνων από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, αναχαιτίστηκε από τον ηρωικό αγώνα των Μακεδονομάχων. Και η δεύτερη απόπειρα επιβολής νέων τετελεσμένων, με πρόσχημα την ιδεολογία του κομμουνισμού, απέτυχε.

Σήμερα, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο, που η παραχάραξη της Ιστορίας και ο σφετερισμός της ταυτότητας είναι προ των πυλών. Μοναδική δύναμη για τα αποτρέψει είναι αυτό που υπήρχε πάντοτε, η επιθυμία του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική του συνείδηση ενάντια στις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες.

Στο βίντεο που ακολουθεί τα θέματα αυτά αναλύει ο καλός φίλος του «DP» διεθνολόγος και ρωσομαθής, ειδικός επιστήμονας Σωτήρης Δημόπουλος. Οι απόψεις που διατυπώνει ως καλεσμένος της εκπομπής “ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ” του τηλεοπτικού σταθμού TVONE με τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο και τον εξαιρετικό επιστήμονα δρ. Χρήστο Ιακώβου (ΚΥΚΕΜ: Κυπριακό Κέντρο Μελετών) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και προσφέρονται ως έναυσμα περαιτέρω συζήτησης.

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon