Να αλλάξει το κοράνι ζητούν Γάλλοι, οργή Τούρκων

Δημοσιεύθηκε: 07/05/2018 13:53 Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2018 13:53 Από: Tachydromos

Οργή προκάλεσε στον Τούρκο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ μανιφέστο που υπογράφουν περίπου 300 προσωπικότητες της Γαλλίας με το οποίο ζητούν αλλαγές στο κοράνι.

Το μανιφέστο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Parisien και μεταξύ των υπογραφών ξεχωρίζουν αυτή του πρώην προέδρου Σαρκοζί και του πρώην πρωθυπουργού Βαλ.

«Περίπου 300 διανοούμενοι και πολιτικοί ζητούν στην απαλοιφή συγκεκριμένων χωρίων του κορανίου που, όπως υποστηρίζουν, προωθούν τη βία και τον αντισημιτισμό. Ο Σαρκοζί είναι ανάμεσά τους. Πρόκειται για το ισχυρότερο παράδειγμα βίας και βαρβαρότητας», είπε ο Τσελίκ.

«Όλοι αυτοί, με το βάρβαρο και ανήθικο αίτημά τους αποδεικνύονται ιδεολογικοί συγγενείς των τζιχαντιστών του ΙΚ. Και μάλιστα αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι καθώς κρύβονται πίσω από τον τίτλο του πολιτικού ή του διανοούμενου. Αυτή τη νοοτροπία έχουν οι υποτίθεται πολέμιοι της βίας, αλλά στην πραγματικότητα λατρεύουν τη βία και την προκατάληψη», ανέφερε.

Το μανιφέστο χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό από τους μουσουλμάνους στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο καθώς λανθασμένα, σύμφωνα με τους οπαδούς του Ισλάμ, θεωρεί πως το κοράνι προωθεί τη βία και τον αντισημιτισμό. Ο ιμάμης του μεγάλου τζαμιού του Μπορντό χαρακτήρισε το μανιφέστο «σχεδόν βλάσφημο».

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon