Σημαντική τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: 08/05/2018 08:22 Τελευταία Ενημέρωση: 08/05/2018 08:22 Από: Tachydromos

Ενέργεια και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα απασχολήσουν τους ηγέτες Ελλάδα, Κύπρου και Ισραήλ στην τριμερή σύνοδο της Λευκωσίας. Παράλληλα αναμένεται η υπογραφή σημαντικών συμφωνιών.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών. Αναμένεται να συζητηθούν ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, το Μεσανατολικό, ο ρόλος του Ιράν και οι εξελίξεις στη Συρία.

Μεγάλη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και στην προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med, ενώ αναμένεται να τεθεί και το ενδεχόμενο υπογραφής τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας εντός του 2018. Επίσης αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση η αξιοποίηση του αγωγού ως εφαλτήριο για τη συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon