Οριστικό: Η αμερικανική Βουλή ψήφισε υπέρ του παγώματος εξοπλισμού της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε: 25/05/2018 09:54 Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2018 09:54 Από: Tachydromos

Ψηφίστηκε από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ο αμυντικός προϋπολογισμός του Πενταγώνου. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι σε αυτόν περιλαμβάνεται και η τροπολογία που προβλέπει το πάγωμα παράδοσης αμυντικού υλικού στην Τουρκία, έως ότου συνταχθεί αναλυτική έκθεση από το Πεντάγωνο για το πραγματικό επίπεδο των σχέσεων της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας, όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, κι όπως εξάλλου είχαμε αναφέρει έγκαιρα στο ptisidiastima.com καθώς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επωαζόταν εδώ και καιρό.

Προφανώς το άκρως ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι στην τροπολογία περιλαμβάνεται και η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35Α στην Τουρκία.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι πρέπει επιπλέον να συμφωνήσει η Γερουσία και να υπογράψει κι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ προκειμένου η τροπολογία να γίνει νόμος και να τεθεί σε ισχύ.

Πιο αναλυτικά, υπέρ του προϋπολογισμού και του παγώματος πώλησης αμερικανικού οπλισμού στην Τουρκία ψήφισαν 351 βουλευτές και κατά μόνο 66.

Η εν λόγω ψήφιση θεωρείται μεγάλη συνδυαστική νίκης της ομογένειας της Ελλάδας (μετά από καιρό) της Αρμενίας και άλλων δυνάμεων που πάλεψαν για να αναδειχθεί η τουρκική επιθετικότητα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

ptisidiastima.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon