5 χρόνια απ’ τη βίαιη έξωση των Ορθοδόξων απ’ τον Ι. Ναό της Παναγίας στην Πρεμετή

Δημοσιεύθηκε: 17/08/2018 16:14 Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2018 11:49 Από: Tachydromos

Το πανηγυρικό κλίμα και την πνευματική ατμόσφαιρα των Ορθοδόξων πιστών και κοινοτήτων, γύρω απ’ το Πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, πριν 5 χρόνια ήρθε να διαταράξει, η δράση σκοτεινών κύκλων, που κατέληξε σε βιαιοπραγίες για την έξωση απ’ το Ναό τους, των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κέντρο της κωμόπολης της Πρεμετής.

Πέρασαν ήδη 5 χρόνια, ο πόνος και η θλίψη όμως των πιστών της Πρεμετής και ευρύτερα του Ορθόδοξου πληρώματος στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, παραμένει ο ίδιος. Τούτο διότι ούτε τυπική συγνώμη υπήρξε απ’ την πολιτεία και τους υπεύθυνους θεσμούς και ούτε κινήσεις που θα διορθώσουν την αδικία.

Κρύβεται πίσω απ’ το δάκτυλο του ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Δήμαρχος της περιοχής, στο πρόσωπο του οποίου οι πιστοί έλπιζαν περισσότερα. Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας σιώπησαν και όταν τόσο η δημοτική αρχή όσο και τα όργανα πολεοδομίας υπό τον Πρωθυπουργό Ράμα παραβίασαν περισσότερο την ιδιοκτησία του ιστορικού Ναού ώστε να διαμορφώσουν πάρκο πράσινου και πλατεία τσιμεντοστρωμένη. Τούτο με την προσδοκία ότι θα δίδονταν και η σχετική άδεια για την ανακαίνιση και την οριστική τακτοποίηση του κτιρίου του Ναού των Εισοδίων το οποίο είχε παραμορφωθεί κατά την μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο στα χρόνια του κομουνιστικού καθεστώτος.

Τίποτε όμως δεν έγινε και το κτίριο αυτό παραμένει εκεί έστω σαν απόδειξη της αθλιότητας που επιφέρει έστω και αισθητικά η εμμονή των κρατούντων και η παρασκηνιακή αντίσταση των σκοτεινών κέντρων του εθνικισμού και του αντιχριστιανισμού.

Για την ιστορία πλέον να αναφερθεί ότι το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα είχε τότε χαρακτηρίσει πράξη του βίαιου Ισλάμ σε Ευρωπαϊκό έδαφος την απομάκρυνση των πιστών απ’ το Ναό, την ιεροσυλία που διεπράχει πετώντας τις ιερές εικόνες στα αυτοκίνητα απορριμμάτων του Δήμου και την ποδοπάτηση του σημείου του Σταυρού.

Χθες όπως και όλη αυτή την πενταετή περίοδο οι πιστοί της ιστορική και μαρτυρικής Ενορίας αυτής με τον ιερέα τους και πάλι τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία σχεδόν υπαίθρια, κάτω απ’ τα χαλάσματα. Εκεί κάθε Κυριακή συγκεντρώνονται προσευχόμενοι ο Θεός και η Υπεραγία Μητέρα Του να ανοίξει το δρόμο και να καμφθούν οι αντιστάσεις και αδικαιολόγητοι δισταγμοί των κρατούντων. Να αποδοθεί στην ουσία η δικαιοσύνη και να μην παραβιάζεται το αναφαίρετο δικαίωμα τους ώστε να απολαύσουν τον ιερό χώρο που κληρονομούν από γενιές τώρα…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon