Ο κύβος ερρίφθη! “Λευκός καπνός” για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed

Δημοσιεύθηκε: 25/11/2018 17:35 Τελευταία Ενημέρωση: 25/11/2018 17:35 Από: Tachydromos

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ για την κατασκευή ενός αγωγού που θα συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου του εβραϊκού κράτους με τις τρεις χώρες, σε ένα μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Μέσω του σημαντικού αυτού αγωγού θα γίνεται η προμήθεια αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη, καθώς η ήπειρος επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Hadashot, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο πριν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την τοποθέτηση του μακρύτερου και βαθύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ και η Κύπρος θα προτιμηθούν έναντι άλλων χωρών κατά την εξαγωγή φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο αγωγός East Med θα ξεκινήσει περίπου 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) από τη νότια ακτή της Κύπρου και θα εκτείνεται για 2.200 χιλιόμετρα (1.350 μίλια) για να φτάσει στο Otranto της Ιταλίας μέσω της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon