Βουλγαρία – Καρακατσάνοφ: Θα θέσουμε βέτο στην ένταξη ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 16/12/2018 22:27 Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2018 22:27 Από: Tachydromos

Αλλού ανέμεναν τα εμπόδια για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί και από αλλού τελικά τους έρχονται καθότι μπορεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα να έχει σχεδόν εξασφαλίσει τις ψήφους για την έκκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή προς τέρψιν των Συμμάχων όμως όπως φαίνεται η διαδικασία ένταξης δεν θα είναι και τόσο ομαλή λόγω της αντίδραση της… Βουλγαρίας

Πιο συγκεκριμένα για άλλη μια μέρα ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έχει την τιμητική του στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, καθώς αναφέρουν ότι η χώρα του δεν θα ψηφίσει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν παραιτηθεί από την πλαστή της ιστορία.

Ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Νόβα’ είπε ότι στην Κοινή Επιτροπή Σκοπίων- Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων ιστορικών γεγονότων δεν υπάρχει καμία πρόοδος και κατηγόρησε τους Σκοπιανούς της Επιτροπής ότι εμμένουν με αλαζονεία σε πλαστά ιστορικά γεγονότα.

«Διαφωνώ ότι με την Μακεδονία έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα», είπε ο Καρακατσάνοφ που είναι εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Βουλγαρίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ δηλώνει δημόσια ότι θα εμποδίσει τα Σκόπια στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.

Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην καταχράται το θέμα της μακεδονικής γλώσσας, διότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι ένα ‘φάντασμα’, είπε τονίζοντας ότι αυτή σχηματίστηκε με ξένες παρεμβάσεις το 1944. Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τη δήλωση του Καρακατσάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε «είμαι μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Ενώ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δεν έχει εκφράσει απόψεις για όλο αυτό το θέμα, ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να μην εναντιωθεί με τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας.

ΠΗΓΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon