Παρασκήνια εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε: 08/04/2019 12:16 Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2019 16:10 Από: Tachydromos

Είναι μερικά τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι παράλληλα με το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι και καθώς η προσοχή είναι στραμμένη στην εν πρώτοις όψης αδιέξοδη πολιτική κρίση στα Τίρανα, εξελίσσονται και μικροπολιτικά παρασκήνια που στόχο έχουν αποκλειστικά την αυτόνομη πολιτική έκφραση της ΕΕΜ δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τον περιορισμό της πολιτικής απήχησης του ΚΕΑΔ. Στην ουσία το ΣΚ φαίνεται να μην εγκαταλείπει το σενάριο για οριστικό εξοβελισμό της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα απ’ το πολιτικό σκηνικό, πράγμα το οποίο έχει αποσαφηνίσει με ξεκάθαρο τρόπο ο Πρωθυπουργός Ράμα, ειδικά κατά τις προεκλογικές του περιοδείες του 2017.

Οι πολιτικές θέσεις του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε έχουν ενοχλήσει διαχρονικά και δεν είναι ζήτημα εκδίκησης που επιδιώκει ο Ράμα. Πρόκειται για εξυπηρέτηση με βαθύτερα κίνητρα για την καταπίεση της ΕΕΜ χωρίς έστω και τη διαμαρτυρία. Εξ άλλου η αποσαφήνιση από την ΟΜΟΝΟΙΑ και ο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίο εφαρμόζει την καταστατική εντολή για ήρεμη ταύτιση σε πολιτικό επίπεδο με το ΚΕΑΔ οδηγεί τις κινήσεις κέντρων των Τιράνων για την πολιτική εξόντωση των σχημάτων από την κεντρική πολιτική.

Είναι ορισμένα πολιτικά φαινόμενα που τεκταίνονται και τεκμηριώνουν το άνωθεν συμπέρασμα. Η ευθυγράμμιση του ΚΕΑΔ με τη γενική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών του Ράμα έχει πέραν των άλλων και αντικειμενικές αιτίες. Η κυβέρνηση αυτή δεν αρκείται με ρητορική καταπίεση εις βάρος της ΕΕΜ αλλά με πράξεις και πολιτικές αποφάσεις που δεν έχουν προηγούμενο. Ως εκ τούτου για το ΣΚ ο εντοπισμός μέσα στο χώρο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού πρόθυμων να συνεργαστούν μαζί του και να στηρίξουν εκλογικά τις επιλογές του αποτελεί ουσιαστικό μέσο με το οποίο οι ανθελληνικές του πολιτικές θα περάσουν με την ανοχή της ίδιας της ελληνικής κοινότητας! Είναι στην ουσία ότι πιο δόλιο και παραπέμπει στις καθεστωτικές συμπεριφορές της κομουνιστικής περιόδου.

Με την εισαγωγή αυτή που είναι απαραίτητη για την καλύτερη κατανόηση των μικρών εν πρώτοις όψης αλλά ουσιαστικής απόδοσης κινήσεων που παρατηρούνται εσχάτως ας έρθουμε στα δια ταύτα.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με θεσμικές αποφάσεις και ο Πρόεδρος της με την απαραίτητη εξουσιοδότηση έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις του MEGA, περιφερειακού πολιτικού φορέα της ΕΕΜ με δράση κυρίως σε περιοχές των Αγ. Σαράντα, σε ότι αφορά τη δυνατότητα πολιτικής σύμπραξης στις επικείμενες εκλογές. Σκοπός είναι ώστε οι δυνάμεις που δεν ψηφίζουν παραδοσιακά τα μεγάλα αλβανικά κόμματα σε περιοχές με ουσιαστική συγκέντρωση μελών της ΕΕΜ να εκφραστούν ενιαία στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Φαίνεται όμως ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ ματαιοπονούν και περιμένουν άδικα. Το ΜΕGA με βάση πληροφορίες έχει λάβει τις αποφάσεις του και οδηγείται προς εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των επιτελικών του ΣΚ και του Πρωθυπουργού Ράμα. Με αντάλλαγμα την κάθοδο του Προέδρου του σχήματος στο Δήμο Βούρκου έχει συμφωνήσει την εξυπηρέτηση του σεναρίου ώστε να στηθούν κάλπες χωρίς την αντιπολίτευση και να κατεβάσει υποψηφίους εικονικά δικούς του και σε ότι άλλες περιοχές υπάρξει ανάγκη τακτικής. Ως εκ τούτου η μη επιστροφή απάντησης στις προσκλήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποσκοπούν απλά την εξαγορά χρόνου.

Για το λόγο αυτό από πλευράς της Οργάνωσης θα υπάρξει ανάγκη τοποθέτησης εάν δεν θέλει να εθελοτυφλεί μπροστά στον εξόφθαλμο εμπαιγμό.

Το ίδιο σενάριο της εκλογικής αποδυνάμωσης συμπεριλαμβάνει και το πλήγμα στην περιοχή της Κορυτσάς με την αποδοχή από πλευράς του στελέχους Γρ. Καραμέλιο να αποδεχτεί το αξίωμα του βουλευτή λίστας διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από αποφάσεις του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν είναι μια κίνηση από το ΣΚ στα πλαίσια γενικότερων εξαγορών στελεχών της αντιπολίτευσης. Στοχεύει να επηρεάσει ουσιαστικά τη γενική συσπείρωση ψήφου του ΚΕΑΔ σε όλη τη γεωγραφία.

Η δε κίνηση της εισαγγελίας να ανοίξει εκ νέου τον διαβόητο φάκελο με το μεθοριακό επεισόδιο στην Επισκοπή το 1994, σαφώς αποβλέπει στην σχετική πολιτική πίεση των δομών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα, δεδομένου ότι τα πρόσωπα που κατά τις αλβανικές αρχές φέρονται να έχουν ανάμειξη εκεί είναι απ’ την περιοχή.

Έτσι το πάζλ των παρασκηνιακών κινήσεων εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συμπεριλαμβάνει όλο το γεωγραφικό χώρο. Ουσιαστικό όμως στοιχείο παραμένει αυτό της εξυπηρέτησης του σεναρίου από πλευράς του MEGA.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο βασικός λόγος ύπαρξης του περιφερειακού πολιτικού σχήματος και η συντήρηση του στελεχιακού του δυναμικού σε δημόσιες και κρατικές θέσεις είναι οι δορυφορική εξυπηρέτηση κυβερνητικών σχεδιασμών για την έσωθεν διάβρωση της ΕΕΜ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon