Οι πρώτες πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο των Σκοπίων

Δημοσιεύθηκε: 21/05/2019 20:24 Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2019 20:24 Από: Tachydromos

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων.

Οι πτήσεις αυτές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα, στη βάση της διμερών συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ των Σκοπίων, οι πτήσεις αυτές αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας «ΜΙΑ», επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας, είχε αναγγείλει το πρωϊ, ότι σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι πτήσεις αυτές, σύμφωνα με το «ΜΙΑ», εντάσσονται στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας».

Σκοπός των πτήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν να ελεγχθεί η επάρκεια κάλυψης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon