Υπάρχουν όντως Βορειοηπειρώτες που θα ψήφιζαν το Χρηστάκη Κίτσο;

Δημοσιεύθηκε: 26/06/2019 18:58 Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2019 11:12 Από: Tachydromos

Το προηγούμενο Σάββατο, παρουσία 15-20 προσκυνημένων Βορειοηπειρωτών και μερικών δεκάδων μεταφερόμενων κλακαδόρων, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις και πολιτικές, παρουσίασε στο Καρραχάτζι τον εκλεκτό του για το αξίωμα του δημάρχου Φοινίκης Χρηστάκη Κίτσο, πρόεδρο του MEGA.

Ας δούμε μερικές κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας και τη στάση του κ Κίτσου και του πολιτικού φορέα που ηγείται:

● Στις Δημοτικές εκλογές στην Χειμάρρα το 2011 το MEGA του κ. Κίτσου κατέβασε απέναντι στο Βασίλη Μπολάνο τον Δημήτρη Λάζαρη, ο οποίος πήρε μόνο 144 ψήφους, αρκετές όμως να στερήσουν το Δήμο από τον Μπολάνο. Ο Gjergji Goro με τη βοήθεια και της εκτεταμένης υπέρ του νοθείας κατάφερε να επικρατήσει με διάφορα μόνο 102 ψήφων. Το κόστος και τις συνέπειες της κίνησης αυτής του MEGA και του Κίτσου πληρώνει ακόμη σήμερα ο Ελληνισμός της Χειμάρρας.

● Ενόψει της γενικής απογραφής πληθυσμού του 2011 ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ μαζί με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις όλων των άλλων μειονοτήτων οδηγήθηκαν στην αποχή και την μη αναγνώριση της απογραφής φάρσα, το MEGA και ο Κίτσος απηύθυναν έκκληση συμμετοχής στα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας εξυπηρετώντας έτσι τα δόλια σχέδια Berisha.

● Στις 25 Φεβρουαρίου 2017, μεσούσης της ακραίας ανθελληνικής ρητορικής του Αλβανού πρωθυπουργού, το MEGA και ο Κιτσος φιλοξένησαν το Ράμα στους Αγίους Σαράντα σε δήθεν ημερίδα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, παρέχοντας του έτσι βήμα προπαγάνδας και παραπλάνησης τόσο των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όσο και των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

● Στις εκλογές παρωδία που διοργανώνει ό Ράμα στις 30 Ιουνίου, κατά παράβαση του Συντάγματος και του διατάγματος του προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κίτσος κατεβαίνει ως ο εκλεκτός του Αλβανού πρωθυπουργού με σκοπό να «αρπάξει» το Δήμο Φοινίκης επωφελούμενος από την μη συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και όλων των άλλων αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων σ’ αυτές τις εκλογές.

● Όλα αυτά ο Κιτσος δεν διστάζει καθόλου να τα πράξει τη στιγμή που ο Ράμα απέκλεισε με «το έτσι θέλω» το Φρέντυ Μπελέρη από τη διεκδίκηση του Δήμου της Χειμάρρας, διορίζοντας για άλλη μια θητεία το Gjergji Goro.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ Κίτσου και Goru;

Υπάρχει όντως Έλληνας που θα τους έδινε ψήφο;

ΥΓ: Στη φωτογραφία Ράμα και Κίτσος σχηματίζοντας το δικέφαλο αετό. Τυχαίο;!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon