Είναι ακόμη νωπό το αίμα του αδερφού Κατσίφα

Δημοσιεύθηκε: 27/06/2019 11:44 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2019 13:24 Από: Tachydromos

Κι ενώ η Κυριακή της εκλογικής παρωδίας στην Αλβανία απέχει τρία εικοσιτετράωρα οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα άβολα και, ως σκεπτόμενα άτομα και γαλουχημένα με τη δημοκρατία και την ελευθερία που είναι οι οικουμενικές αξίες της ανθρωπότητας με βάπτισμα επί ελληνικού εδάφους, καλούνται να πράξουν σε αντιστοιχία με τις αρχές και το πνεύμα τους.

Ασφαλώς, αυτές οι εκλογές φάρσα θα μπορούσαν να εξεταστούν και υπό το πρίσμα ότι δε σέβονται οικουμενικές αξίες και ελευθερίες όπως είναι η ισοτιμία, η ελευθερία και η μυστικότητα της ψήφου. Το ΣΚ του Έντι Ράμα, κολυμπώντας μέσα στη διαφθορά και την εκτεταμένη καλλιέργεια της κάνναβης, οδεύει σε εκλογές αλήστου μνήμης. Σε εκλογές τύπου 1945 όπου υπήρχε μόνο το Δημοκρατικό Μέτωπο του Χότζα και που οδήγησαν στην πρώτη εκτεταμένη εκλογική καλπονοθεία στη χώρα και τον διωγμό των Χειμαρριωτών, οι οποίοι αντιτάχτηκαν στο καθεστώς και καταψήφισαν το Δημοκρατικό Μέτωπο του Χότζα. Ήξεραν και τότε οι αγέρωχοι έλληνες της Χειμάρρας τι τους περίμενε μετά την ανοικτή ανταρσία τους. Εντός της νυκτός οι Παύλος και Σπύρος Κολέκας (παππούς και αδερφός του παππού του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα) άλλαξαν τις κάλπες, σημειώνοντας την πρώτη στα ιστορικά της σύγχρονης Αλβανίας, καλπονοθείας με τις μετέπειτα συνέπειες που είχε όχι μόνο για την τύχη των Χειμαρριωτών (αφαίρεση της ελληνικής εθνικότητας, κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, φυλακές και εκτελέσεις), αλλά και γενικότερα της χώρας.

Άξιος συνεχιστής των προπαππούδων του, ο Έντι Ράμα, σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, αποδεδειγμένα πια, μέσα από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της γερμανικής Bild, ως επικεφαλής μια εκτεταμένης συνέργειας με άτομα του σκοτεινού κόσμου του εγκλήματος για καλπονοθεία εθνικού επιπέδου, οδηγεί ανένδοτος τη χώρα σε μονοκομματικές εκλογές, καταφέρνοντας πλήγμα κατά του πλουραλισμού και της ισοτιμίας, της ελευθερίας και της μυστικότητας της ψήφου.

Αυτό όμως που φέρει σε δύσκολη θέση τους έλληνες βορειοηπειρώτες είναι το γεγονός ότι, ενώ σε 35 δήμους της χώρας, ο Έντι Ράμα δε βρήκε ούτε έναν για να βάλει ως υποθετικό συνυποψήφιο με τους εκλεκτούς του ΣΚ, στους τρεις δήμους, της Χειμάρρας, του Φοινικιού και της Δερόπολης κατέβασε έλληνες βορειοηπειρώτες με το δικό του ψηφοδέλτιο. Στη Χειμάρρα κατέβασε ξανά τον αποδεδειγμένο συνεργάτη του στην περιουσιακή αποψίλωση των συμπατριωτών μας, Γιώργο Γκόρο, του οποίου η Ελληνική Πολιτεία αφαίρεσε το 2017 την ελληνική ιθαγένεια, στο Φοινίκι, τον πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ, Χριστάκη Κίτσιο και στη Δερόπολη, τον κατά καιρούς οικογενειακά πολιτευόμενο με τα μεγάλα αλβανικά πολιτικά κόμματα, Δημήτρη Τόλη.

Τα πράγματα όμως είναι απλά για τους Βορειοηπειρώτες. Πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ως η πλέον ανθελληνική και ως ανηλεής διώκτης των βορειοηπειρωτών με πολλά ένσημα στην παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων και της περιουσιακής αποψίλωσης των βορειοηπειρωτών, όπου εκείνοι βρίσκονται και δραστηριοποιούνται, υπάρχει ένα γεγονός που δεν δικαιώνει και δεν συγχωρεί κανέναν βορειοηπειρώτη που θα έδινε ψήφο στήριξης στον Έντι Ράμα και το ΣΚ.

Υπάρχει ακόμη νωπό το αίμα του αδελφού μας, τους αδελφού τους Κωνσταντίνου Κατσίφα. Του βορειοηπειρώτη ήρωα που οι κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος, μετά από εντολή Ράμα έστησαν, σημάδεψαν και δολοφόνησαν στα τρία μέτρα. Στα χρονικά του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από την ίδρυση του νεοσύστατου αλβανικού κράτους το 1912, η δολοφονία εν ψυχρώ (δε χρησιμοποιούμε τον όρο «εκτέλεση», διότι η εκτέλεση προϋποθέτει δικαστική απόφαση)Κατσίφα είναι η πιο στυγνή και η πιο απάνθρωπη. Ακόμη σήμερα οι γονείς του Κατσίφα, εμείς τα αδέρφια του Κατσίφα, ανά της οικουμένης, περιμένουμε μια απάντηση, ενώ οι αλβανικές αρχές του Έντι Ράμα δεν εκδίδουν ακόμη πόρισμα για την άνανδρη και προμελετημένη δολοφονία του ίδιου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, γιατί με την εκτέλεση Κατσίφα, αυτό ήθελε να πετύχει ο τουρκόφιλος πρωθυπουργός της Αλβανίας. Την ελληνική ιδέα και την ελληνική σημαία ήθελε να εκτελέσει.

Το αίμα του αδερφού μας Κατσίφα είναι ακόμη νωπό και καλεί τους αδελφούς βορειοηπειρώτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα όχι μόνο προς τον Έντι Ράμα, αλλά και προς τους συμπατριώτες τους υποψηφίους του Έντι Ράμα να σεβαστούν το αίμα του αδικοχαμένου αδερφού τους. Υπάρχει ακόμη χρόνος να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και να σώσουν, έστω και την ύστατη ετούτη ώρα την υπόληψή τους, την υπόληψή μας. Για να μη μείνουν σημαδεμένοι και να μη μας σημαδέψουν όλους μας τους Έλληνες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon