Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της ολλανδικής κυβέρνησης να επαναφέρει το καθεστώς θεωρήσεων για την Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 03/07/2019 17:13 Τελευταία Ενημέρωση: 03/07/2019 17:13 Από: Tachydromos

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει αίτημα που υπέβαλε η ολλανδική κυβέρνηση για την επανεισαγωγή του καθεστώτος θεωρήσεων για την Αλβανία. Ανησυχώντας για τις αυξανόμενες εγκληματικές δραστηριότητες Αλβανών υπηκόων στην Ολλανδία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποκαταστήσει το καθεστώς θεωρήσεων για τους Αλβανούς, προκειμένου να σταματήσουν οι εγκληματίες να μετακινούνται ελεύθερα στις χώρες της Σένγκεν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι περιστάσεις που θα επέτρεπαν να παρθεί μια τέτοια απόφαση δεν είναι κατάλληλες.

«Μετά από προσεκτική αξιολόγηση του περιεχομένου της κοινοποίησης που λήφθηκε από την Ολλανδία και βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών και των σχετικών δεδομένων, η Επιτροπή θεωρεί ότι στην παρούσα κατάσταση δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις προώθησης του μηχανισμού αναστολής της ελεύθερης διακίνησης.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη συμμόρφωση με τα πρότυπα απελευθέρωσης των θεωρήσεων για την Αλβανία και άλλες χώρες που επωφελούνται από τα ταξίδια χωρίς θεώρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΚ.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon