Δήμαρχο με ποινικά αδικήματα στην Ελλάδα καταγγέλλει η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 23/08/2019 13:37 Τελευταία Ενημέρωση: 25/08/2019 16:34 Από: Tachydromos

Το Δημοκρατικό Κόμμα ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, χθες, αποτάθηκε επισήμως στη Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας ενάγοντας τον επικεφαλής κεντρικού Δήμου της χώρας, πλησίον των Τιράνων και συγκεκριμένα της Βόρα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΚ υποστηρίζοντας το αίτημα του και σε υπογραφές 500 πολιτών όπως αξιώνει η σχετική νομοθεσία ζητάει απ’ τις εισαγγελικές αρχές όπως αρμοδίως εξετάσουν και ασκήσουν τις διώξεις που ο νόμος προβλέπει έναντι του εκλεγέντος προσφάτως Δημάρχου κ. Αγκίμ Καϊμάκου. Στην Αλβανία από τριετίας σχεδόν ισχύει ειδικός νόμος που συνετάχθη με την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα και πρωτοβουλία της αντιπολιτεύσεως περί αποποινικοποίησης του δημοσίου και πολιτικού βίου της χώρας. Συγκεκριμένα προβλέπει την κατάθεση από πλευράς υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων και ανώτερων κρατικών λειτουργών πλήρους σχετικού με τυχόν αδικήματα ή ποινικές πράξεις που έχουν διαπράξει εντός και κυρίως εκτός της χώρας όταν δεν σχετίζονταν με τα πολιτικά και δημόσια πράγματα. Στις περιπτώσεις που υποκρύπτουν στοιχεία και αυτά στην πορεία αποδεικνύονται θεωρούνται έκπτωτοι. Στην παρελθούσα Βουλή είναι πλέον των 5 βουλευτών που έχασαν το αξίωμα με βάση τις προβλέψεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα επίσης έχασε τη θέση του ο νεοεκλεγείς απ΄ τους συνδυασμούς του ΣΚ και επιλεγμένος απ’ τον Πρωθυπουργό Ράμα, ο Δήμαρχος Σκόδρας, Βαλντρίν Πιέτρι, που απέκρυψε καταδίκη του στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών το 2003.

Η περίπτωση του Αγκίμ Καϊμάκου, Δημάρχου Βόρας, σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα σχετίζεται με βαρύ ποινικό αδίκημα που είχε διαπράξει στην Ελλάδα, όπου είχε ζήσει ως μετανάστης την περίοδο 1998-2004 φέροντας το όνομα Γιώργος Τότο στα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αλβανία και ίδρυσε εταιρία εμπορίας λουλουδιών και διακοσμητικών δέντρων με Έλληνα συνέταιρο και προμηθευόμενος απ’ την Ελλάδα. Αλλάζει εκ νέου το όνομα του στο προηγούμενο Αγκίμ Καϊμάκου όταν διακόπτει τη συνεργασία με την Ελλάδα και ανοίγεται σε αγορές της Ευρώπης με την ίδια δραστηριότητα.

Στην προσφυγή της αντιπολίτευσης εγείρεται η κατηγορία ότι είναι καταδικασμένος στην Ελλάδα, έχει απελαθεί και έχει εις βάρος του εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είναι αυτοί οι λόγοι λέει το ΔΚ που απ’ το 2004 με βάση τα στοιχεία του συστήματος κινήσεων στα σύνορα ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ταξιδέψει ποτέ προς την Ελλάδα, με το νυν όνομα του ή το προηγούμενο. Αυτά δεν τα έχει συμπεριλάβει στην δήλωση του και ακόμη και εάν έχουν παραγραφεί ή ατονήσει αλλά επιβεβαιωθούν απ’ την Εισαγγελία τότε θεωρείται έκπτωτος. Εκείνος χθες τα διέψευσε κατηγορηματικά όλα αυτά και εμφάνισε και αντίτυπα κάποιων εγγράφων και σελίδων του διαβατηρίου του, η Φωνή της Αμερικής ωστόσο στο βραδινό δελτίο συνέκρινε την περίπτωση μ’ αυτή του Δημάρχου Σκόδρας, όπου κι εκείνος αρχικά διέψευσε αλλά στην πορεία παραιτήθηκε.

Σήμερα εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος σε ειδική συνέντευξη τύπου επέμειναν στις κατηγορίες τους εν τούτοις μάλλον για να εντείνουν το κλίμα και παρακολουθήσουν τις ενέργειες της Εισαγγελίας δεν έδωσαν περισσότερα έγγραφα ή λεπτομερή στοιχεία στη δημοσιότητα. Κατηγόρησαν όμως τον συγκεκριμένο άνθρωπο και σε ότι αφορά παράνομες δραστηριότητες του στην Ελλάδα με την Υπουργό Υποδομών κι Ενέργειας Μπελίντα Μπαλούκου, που φέρεται προστάτης του και συνδετικός κρίκος με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο νομικών υποθέσεων του ΔΚ, Τσλιρίμ Γκιάτα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon