Τη μη αναγνώριση του Κοσόβου ζήτησε ο Βούτσις από τον Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε: 24/09/2019 09:11 Τελευταία Ενημέρωση: 24/09/2019 09:11 Από: Tachydromos

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Η συνάντηση των δύο ηγετών εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Σέρβο πρόεδρο να εύχεται «καλή δύναμη» στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει τη φιλόδοξη κυβερνητική ατζέντα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, ενώ υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις ειλικρινούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Εκφράστηκε δε, η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Ειδική αναφορά έγινε και στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, με τον Βούτσιτς να ευχαριστεί την Αθήνα για την υποστήριξη.

Ενημέρωσε παράλληλα, τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς στα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα τη στάση της για μη αναγνώριση της αυτό-ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για τη Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αναφέρεται, τέλος, ότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

https://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon