Επανέρχεται το κράτος Ράμα στους Βουλιαράτες

Δημοσιεύθηκε: 12/10/2019 18:45 Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2019 13:54 Από: Tachydromos

Τι σχέση μπορεί να έχει η Ακαδημία της Στοκχόλμης με το μικρό χωριό Βουλιαράτες στη Δερόπολη;

Στη (μη) λογική του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα συγχαίονται στην αναζήτηση παραπλανητικών δικλημάτων για την κοινή γνώμη καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος κι αδύναμος να διαχειριστεί πλέον το παιχνίδι που έχει στήσει με παράνομες οργανώσεις κι αμφίβολα οικονομικά συμφέροντα. Επί το πλείστον τα πράγματα δυσχαιρένουν στην προοπτική των εξελίξεων για έναρξη διαπραγματεύσεων ενσωμάτωσης στην ΕΕ και το σχετικό Ψήφισμα της Μπούντεσταγκ στην ουσία τον έχουν στήσει με την πλάτη στον τοίχο ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 τρέχοντος.

Θέλει λοιπόν να διαχειριστεί την εσωτερική κοινή γνώμη κι έτσι αυτή την εβδομάδα βρήκε δύο θέματα φθηνής προπαγάνδας.

Επιτέθηκε κακοηθώς στην Ακαδημία Σουηδίας για την απονομή στον Αυστριακό συγγραφέα του Βραβείου Νόμπελ, διότι είχε τοποθετηθεί στη διάρκεια της ανθρωπιστικής κρίσης στο Κόσοβο το 1999.

Στη συνέχεια επιστράτευσε την Αστυνομία στους Βουλιαράτες για να παραχθεί σχετική είδηση ότι εκτελούν επιχείρηση ελέγχου σε παράνομο κτίσμα.

Τι στην ουσία είναι;

Η οικογένεια του δολοφονημένου προ έτους απ' τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Ράμα καθώς και φίλοι του θέλουν στο σημείο που έπεσε ο Κωνσταντίνος να κτίσουν ένα μικρό εικονοστάσι. Πρόκειται για έθιμο που αφορά όχι μόνο στους Χριστιανούς στην Αλβανία. Οι δρόμοι της εξ άλλου είναι γεμάτοι από ανάλογα που μνημονεύουν απώλειες ανθρώπων σε αυτοκινητιστικά ή ακόμη και συγκρούσεις συμμοριών.

Τα ΜΜΕ που συνδράμουν το καθεστώς κάνουν λόγο για ανέγερση μεγαλοπρεπούς μνημείου και προλυένουν το έδαφος αξιώνοντας απ το κράτος την κατεδάφιση.

Τα πράγματα είναι όμως εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται για εκκλησάκι και στην περίπτωση κρατικής ενέργειας θα πρόκειται άλλη μια φορά για ιεροσυλεία που έτσι κι αλλιώς ο Ράμα μας έχει συνηθίσει.

Με αφορμή όμως αυτό άνδρες της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών εκ νέου καλούν τους κατοίκους του χωριού ασκώντας ψυχολογική βία για να αποσπάσουν καταθέσεις αγνώστου περιεχομένου και σκοπιμότητας. Τα ίδια εξ άλλου έπραξαν όλο το χειμώνα ανακρίνοντας δήθεν για επεισόδια την ημέρα της κηδείας του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Δημοτική αρχή Δροπόλεως αντί να ανέχεται την πίεση που της ασκείται με κλητεύσεις υπαλλήλων της θα μπορούσε να παρέμβει εκδίδοντας την σχετική άδεια στην οικογένεια καθώς το θέμα έχει διάσταση εθμική που ενυπάρχει στην παράδοση των Ελλήνων αλλά και ανθρωπιστική καθώς βοηθά στην απάληψη του πόνου γονέων και συγγενών.

Ο Ράμα είναι εκείνος που επέτρεψε παράνομο μνημείο προκλητικού περιεχομένου και διαστάσεων στην καρδιά του Μεγάλου Πάρκου στα Τίρανα για τα "παλικάρια" του Ερντογάν. Ούτε πολίτες της Αλβανίας ήταν, ούτε έπεσαν γι αυτή ή από υπαιτιότητα ανδρών ασφαλείας της χώρας...

Βέβαια έχει βάση ότι η κατά παραγγελία άνωθεν δολοφονία ανήμερα της Εθνικής Επετείου των Ελλήνων, της 28ης Οκτωβρίου, στόχευε και να αμαυρώσει την συνεχή μνημόνευση του "ΟΧΙ" και των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στεατιωτικών τη θυσία. Επί το πλείστον αποσκοπεί καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού να κάμψει τους Έλληνες που επθσκέπτονται τα μέρη αυτά ως θρησκευτική κι ανθρωπιστική υποχρέωση και τους γηγεννείς της ΕΕΜ να συμμετέχουν αθρώα στις σχετικές εκδηλώσεις.

Οι εντάσεις που δημιουργεί ο κρατικός μηχανισμός του Ράμα σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ το επιβεβαιώνουν...

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon