Ο Ανατολίτης Αλβανός Πρωθυπουργός

Δημοσιεύθηκε: 17/10/2019 18:23 Τελευταία Ενημέρωση: 21/10/2019 11:18 Από: Tachydromos

Προ ημερών σε τηλεοπτική συνέντευξη η εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, η Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, πρώην ΥπΑμ κα. Μίμη Κοδέλι, δήλωνε πως σε περίπτωση Γαλλικού βέτο για προώθηση διαδικασιών ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην ΕΕ, άλλο τόσο χειρότερο γι εκείνους και τόσο καλύτερα για μας (ΣΚ δλδ και περιβάλλον Ράμα σ.σ.)!!!

Ο εντεταλμένος ΥπΕξ κ. Γκέντι Τσάκαι, λίγες ώρες πριν οι ΥπΕξ της ΕΕ ξεκινήσουν στο Λουξεμβούργο την κρίσιμη για την Αλβανία προχθεσινή συνεδρίαση έγραφε στο twiter πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κι άλλες ατζέντες ενδιαφερόμενες για την περιοχή (Ρωσική και Τούρκικη σχολίασαν τα εγχώρια ΜΜΕ)...

Τέτοιες δηλώσεις μαζί με τις υπεκφυγές του Πρωθυπουργού Ράμα ότι δήθεν εσωτερικές διαφωνίες των μεγάλων της ΕΕ είναι το πρόβλημα κι όχι η εσωτερική κατάσταση της χώρας και η πορεία της διακυβέρνησης του, λαμβάνουν συγκεκριμένο αντίκρισμα και ερμηνεύουν σημερινή εξέλιξη στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό της ανατολίτικης κουτοπονηριάς η επιλογή της χρονικής στιγμής.

Η Βουλή λοιπόν σήμερα με 77 ψήφους υπέρ ενέκρινε την Κυβερνητική πρόταση Νόμου για την ίδρυση του Φορέα Αλβανικών Επενδύσεων. Έχει σημασία να αναφερθεί ότι στην ανά άρθρο ψηφοφορία απερρίφθησαν όλες σχεδόν οι τροποποιήσεις της Επιτροπής Νομοθετιμάτων κι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με πλειοψιφίες των 63 βουλευτών. Ο προγραμματισμός της ειααγωγής στην Ολομέλεια έχει ερμηνεία: στην περίπτωση που άνοιγαν οι διαπραγματεύσεις με τη συγκατάθεση της Αθήνας θα απεδείκνυε την πονηριά. Αλλά και δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις δεν άνοιξαν πάλι δείνει το μύνημα ότι συνεχίζει τις άλλες μη Ευρωπαϊκές ατζέντες και πρακτικές.

Για τους μη γνωρίζοντες να αναφερθεί ότι ο εν λόγω Κυβερνητικός Φορέας προσβάλει περιουσιακά δικαιώματα πολυπληθών ελληνικών κοινοτήτων, ενοριών κι Ορθόδοξων Μονών στην παράκτια περιοχή καθώς αυθαιρέτως δημεύονται ώστε να διατεθούν για προσέλκυση επενδυτών ή για το ακριβέστερο του πράγματος ξέπλυμα βρώμικων χρημάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης Ράμα είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη χώρα, του Προέδρου της Δημοκρατίας που αρνήθηκε την επικύρωση του σχετικού, της Αθήνας αλλά και διεθνών φορέων ειδικά Παγκόσμιας Τράπεζας.

Να επισημανθεί ότι πέραν των άλλων το νομοθέτημα πέρασε από το σώμα της Βουλής που λειτουργεί παράνομα καθώς με την παραίτηση των βουλευτών της Αντιπολίτευσης από Φεβρουάριο δεν διαθέτει τον αριθμό που ορίζει το Σύνταγμα δλδ των 140 μελών.

Επί το πλείστον υπάρχει αδυναμία προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα της πράξης υφαρπαγής ιδιωτικών ακίνητων περιουσιών καθώς από τριετία το Συνταγματικό Δικαστήριο αδυνατεί ελλείψει μελών να συνεδριάσει και εκδικάσει.

Ως είδηση δε αύριο Παρασκευή ο Αλβανός Πρωθυπουργός με κλιμάκιο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου επισκέπτεται το Δήμο Δροπόλεως. Είναι κάτι το οποίο συνηθίζει ως μακιαβελιστής στον χαρακτήρα: θέλει να απολαμβάνει τον πόνο που προκαλεί σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με πράξεις ή αποφάσεις του.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon