Έκθεση-σοκ για διώξεις χριστιανών σε 73 χώρες - 11 φόνοι κάθε ημέρα

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 21:32 Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2019 21:32 Από: Tachydromos

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Πάνω από 245 εκατ. χριστιανοί ζουν σε μέρη όπου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο διώξεων, πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επειδή πιστεύουν στον Χριστό, ενώ 1.847 χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση την περίοδο 2017-2019! Η έρευνα του 2019 της οργάνωσης "Βοήθεια στην Εκκλησία που έχει Ανάγκη" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους χριστιανούς που ζουν σε κράτη της Αφρικής και της Ασίας που δεν είναι επικρατούσα θρησκεία ο χριστιανισμός.

Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι χριστιανοί είναι η πιο επισφαλής θρησκευτική ομάδα παγκοσμίως. «Μας έκαναν άσχημα πράγματα. Μας χτύπησαν και μας βίασαν. Το χειρότερο από όλα ήταν όταν κορίτσια ηλικίας εννέα ετών βιάστηκαν» κατέθεσε η Ρίτα Χαμπίμ, χριστιανή που ζει στο Ιράκ. Η Χαμπίμ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους την απήγαγαν στην πόλη Qaraqosh, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί. Αρχικά μεταφέρθηκε και κρατήθηκε στη Μοσούλη, ενώ αργότερα την πήγαν στη Συρία. Εκεί αγοράστηκε και πωλήθηκε επανειλημμένα στην αγορά σκλάβων για σεξουαλική εκμετάλλευση από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, μέσα σε μια γενιά, ο χριστιανικός πληθυσμός του Ιράκ έχει συρρικνωθεί πάνω από 90%. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το Ιράκ είναι η καλή μάλιστα περίπτωση των κρατών που ζουν υπό κλίμα φόβου οι χριστιανοί. Η Χαμπίμ αργότερα στηρίχτηκε από ανθρώπους της οργάνωσης "Βοήθεια στην Εκκλησία που έχει Ανάγκη", η οποία από τη δεκαετία του 1940 παρέχει υλική βοήθεια σε Χριστιανούς που ζουν σε 140 χώρες σε όλον τον κόσμο. Η οργάνωση επίσης καταγράφει και εκτιμά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση του 2019 η οργάνωση συγκέντρωσε και αξιολόγησε τα κρούσματα μίσους και διακρίσεων σε 12 χώρες εις βάρος χριστιανών. Η έρευνα καλύπτει την περίοδο 25 μηνών από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2019. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι της οργάνωσης επισκέφτηκαν μέρη που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια των παρατηρητών όπως η βόρεια Νιγηρία και το Πακιστάν. Έτσι παρέχουν πληροφορίες που δεν μπορούν να συλλεχθούν εύκολα και να παρουσιαστούν.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην Αίγυπτο, το Πακιστάν και αλλού, οι χριστιανές υποφέρουν περισσότερο, με αναφορές να κάνουν λόγο για απαγωγές, σεξουαλικές κακοποιήσεις ενώ τις αναγκάζουν να αλλαξοπιστήσουν. Οι δώδεκα πιο επίφοβες χώρες για Χριστιανούς είναι η Μιανμάρ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράκ, η Νιγηρία, η Νότια Κορέα, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Σρι Λάνκα και το Σουδάν.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση στην ολοένα και αυξανόμενη πληροφορία, δεν είναι γνωστή η έκταση των διακρίσεων και της καταπίεσης που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί. Στην ευρύτερη στατιστική εικόνα του φαινόμενου δεν έχουν παρουσιαστεί δεδομένα που να δείχνουν ότι η εν λόγω βία έχει θρησκευτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει για τους Χριστιανούς. Τον Ιούνιο 2018, το Ερευνητικό Κέντρο Pew δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2016 οι Χριστιανοί υπέστησαν παρενόχληση σε 144 χώρες. Έτσι, οι Χριστιανοί εμφανίζονται ως η πιο επισφαλής θρησκευτική ομάδα παγκοσμίως, ξεπερνώντας ελαφρώς τους μουσουλμάνους.

Πρόσφατα, η οργάνωση Open Doors εκτίμησε ότι το 2018 σε 73 χώρες, στις οποίες ζουν 245 εκατομμύρια χριστιανοί, «έλαβαν χώρα ακραία, πολύ υψηλά ή υψηλά επίπεδα διώξεων». Πρόκειται για αύξηση, καθώς το 2017, ο αντίστοιχος αριθμός των χωρών και των χριστιανών ήταν, 58 χώρες και 215 εκατομμύρια χριστιανοί αντίστοιχα. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι κάθε μέρα 11 άνθρωποι σε 50 χώρες χάνουν τη ζωή τους επειδή είναι χριστιανοί.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon