Παρουσία εκατοντάδων πιστών οι εορτασμοί στη Μονή Σινά

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2019 00:07 Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2019 00:07 Από: Tachydromos

Αίγυπτος - Του Νίκου Κάτσικα

Παρουσία εκατοντάδων πιστών από πολλές χώρες, σε κλίμα κατάνυξης άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, το Σινά εορτάζει απόψε με το παλαιό ημερολόγιο την Αλεξανδρινή Αγία του, την Αγία Αικατερίνη, στο προπύργιο αυτό της Ορθοδοξίας, στην Ιερά Μονή που σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, μεταφέρει το μήνυμα της Ορθοδοξίας εδώ και 14 αιώνες, με την ελληνική, την αιγυπτιακή και τη σημαία της μονής να κυματίζουν στη βαριά της θύρα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό, με τη χοροστασία του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Ιωακείμ, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο στο παραθρόνιο και τον σεβάσμιο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό να ευλογεί τους εκατοντάδες πιστούς που έχουν φτάσει στο καθολικό της μονής, ο εσπερινός συνεχίζει να πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο μόνον με το φως των κεριών και με τους χορούς να μεταφέρουν τα εκκλησιαστικά ακούσματα μέσα από τη μυσταγωγία της βυζαντινής μουσικής.

Στον εσπερινό, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, παρουσία πολλών πιστών από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, τίμησαν σήμερα και Αιγύπτιοι επίσημοι που δέχτηκαν θερμή υποδοχή από τους 26 μοναχούς του μοναστηριού.

Αύριο το πρωί, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη λιτανεία της Κάρας και της χείρας της Αγίας Αικατερίνης.

Romfea.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon