Vucic: Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινή αγορά εργασίας μεταξύ Σερβίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε: 20/12/2019 21:25 Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2019 21:25 Από: Tachydromos

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δήλωσε από τα Τίρανα όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη, ότι έχει συμφωνηθεί μεγαλύτερη συνεργασία των αρχών έκτακτης ανάγκης και τη δημιουργία ενιαίας αγοράς εργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Συμφωνήσαμε για μεγαλύτερη συνεργασία των αρχών έκτακτης ανάγκης, τη συνδυασμένη δράση των μονάδων πυρόσβεσης και της αστυνομίας σε περίπτωση πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού και των συναφών καταστροφών. Θα έχουμε ένα μοναδικό σύστημα ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε και να βοηθήσουμε άμεσα.

Αυτό μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Αλβανία – δήλωσε ο Vucic σε συνέντευξη Τύπου.Πρόσθεσε επίσης ότι η επόμενη συνάντηση θα είναι ιστορική που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στο Βελιγράδι και ότι πριν από το τέλος του νέου έτους οι πολίτες θα διασχίζουν τα σύνορα μόνο με το δελτίο ταυτότητας.Δημιουργήθηκε ένα λογισμικό στην ενιαία αγορά εργασίας.

Εάν ένας Αλβανός ή Μακεδόνας μετακινηθεί στη Σερβία, αρκεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του για να υπογράψει αν θέλει να εργαστεί. Έτσι, εάν ένας Αλβανός πηγαίνει στη Σερβία και θέλει να εργαστεί, θα έχουμε ήδη τις πληροφορίες του, επειδή είμαστε σε διασυνδεδεμένο δίκτυο. Έτσι θα είναι και το αντίστροφο. Μέσα σε πέντε ημέρες θα λάβει αριθμό εγγραφής και μπορεί να λειτουργήσει στο έδαφος της χώρας μας ό, τι θέλει και αντίστροφα.

Η ενιαία αγορά εργασίας είναι μια επανάσταση και φανταστικό νέο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας.Η αγορά εργασίας των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μεγάλη είδηση ​​για τους επενδυτές και θα φέρει μεγάλες αλλαγές. Αυτό θα σημάνει μια δραματική εισροή επενδύσεων, επειδή είναι σημαντικό για τους αλλοδαπούς να έχουν ασφάλεια στην επικράτεια – είπε ο Vucic.Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη διαδήλωση στα Τίρανα, ο Πρόεδρος Vucic δήλωσε ότι ήταν πραγματικά ικανοποιημένος από τις συνομιλίες με τον Rama και τον Zaev και ότι είναι συνηθισμένος σε διαμαρτυρίες.

Αυτό είναι φυσιολογικό στις δημοκρατίες και δεν βλέπω κανένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί στρέφονται περισσότερο στο παρελθόν. Ένιωσα υπέροχα, μου έφεραν ωραίο τσάι για να πιώ.

Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα και δεν ζουν στο παρόν και δεν έχουν κανένα όραμα για το μέλλον. Νομίζω ότι αυτό θα σημειώσει πρόοδο τόσο για το Βελιγράδι, τα Σκόπια και τα Τίρανα.Ο Vucic πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, όπου συμμετέχει σε μια συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων σχετικά με τη «μικρή Schengen».

Η πρωτοβουλία για την άρση των εμποδίων στη ροή αγαθών, υπηρεσιών, ανθρώπων και κεφαλαίων ξεκίνησε από τον πρόεδρο Vucic, ο οποίος, πριν από δύο μήνες, φιλοξένησε τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, Zoran Zaev και Edi Rama, στο Novi Sad.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon